Επιστολή του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ.Πατούλη προς τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χ.Σπίρτζη για το νόμο που αφορά τις δημόσιες συμβάσεις και τις απευθείας αναθέσεις έργων

Γ. Πατούλης: «Καλούμε την κυβέρνηση να εξαιρέσει τις σχολικές επιτροπές από τις διατάξεις του νόμου για τις δημόσιες συμβάσεις για έργα μικρής κλίμακας έως 6.000 ευρώ. Το ίδιο να ισχύσει και για τους μικρούς Δήμους»

 

Την έντονη διαμαρτυρία της ΚΕΔΕ για το γεγονός ότι το υπουργείο Μεταφορών καθυστερεί σημαντικά τη δρομολόγηση όλων των προαπαιτούμενων για την ορθή εφαρμογή του νόμου 4412/2016 που αφορά τις δημόσιες συμβάσεις και τις απευθείας αναθέσεις έργων, εκφράζει με επιστολή του προς τον αρμόδιο υπουργό Χ. Σπίρτζη, ο Πρόεδρος της Γ. Πατούλης.

 

Ειδικότερα, επισημαίνεται πως «οι μικροί Δήμοι (ορεινοί και νησιωτικοί) δεν διαθέτουν το απαραίτητο προσωπικό που θα πλαισιώσει τις προβλεπόμενες Επιτροπές που αφορούν τα αποφαινόμενα όργανα έγκρισης διενέργειας δημοσίων συμβάσεων.

Παράλληλα σημειώνεται πως «το πρόβλημα επιτείνεται από το γεγονός ότι δεν έχει ακόμα υλοποιηθεί και λειτουργήσει το Κεντρικό Ηλεκτρονικό Σύστημα μέσω του οποίου θα διενεργούνται υποχρεωτικά όλες οι ηλεκτρονικές κληρώσεις».

Επιπρόσθετα, ο κ. Πατούλης υπογραμμίζει πως υπάρχει σοβαρό ζήτημα «με την πλήρη αδυναμία των Σχολικών Επιτροπών που είναι με ΝΠΔΔ, πλην όμως πέραν ενός Διοικητικού Γραμματέα δεν έχουν καμία υπηρεσιακή υποδομή, καθόσον τα μέλη τους είναι κυρίως αιρετοί εκπρόσωποι και όχι υπάλληλοι».

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει, «αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι έργα μικρής κλίμακας, που χρήζουν άμεσης επισκευής και συντήρησης, αλλά και απαιτούμενες μικροπρομήθειες να μην είναι δυνατόν να πραγματοποιούνται, με συνέπεια «να δημιουργείται άμεσος κίνδυνος στην υγεία και την ασφάλεια των μαθητών Δημοτικού και Γυμνασίου».

 

Καταλήγοντας, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ καλεί άμεσα την Κυβέρνηση να προχωρήσει στις αναγκαίες νομοθετικές ρυθμίσεις προκειμένου οι Σχολικές Επιτροπές να εξαιρεθούν των διατάξεων του Ν.4412/2016 για έργα – εργασίες και προμήθειες μικρής κλίμακας και μέχρι του ποσού των 6.000 €. Επίσης ζητά το ίδιο να ισχύσει και για τους μικρούς ορεινούς και νησιωτικούς Δήμους.

 

Επισυνάπτεται η επιστολή του Προέδρου της ΚΕΔΕ στον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χ.Σπίρτζη

 

 

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τηλ.: 2132147514, 2132147540, Fax: 2103899651, E-mail : info@kedke.gr, kedkegr@gmail.com

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα