Έτοιμα να υποδεχτούν τους μικρούς τους φίλους τα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας & το Κ.Δ.ΑΠ. του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. του Δήμου Χανίων

Ξεκινά η δραστηριότητα των Κέντρων Παιδικής Δημιουργίας και του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης (Κ.Δ.ΑΠ.) του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας (Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.) του Δήμου Χανίων για το σχολικό έτος 2022 – 2023, όπως γνωστοποιήθηκε την Παρασκευή 7/10/2022, στο πλαίσιο Συνέντευξης Τύπου, που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Τύπου του Δημαρχείου Χανίων. Τη Συνέντευξη παραχώρησαν ο Πρόεδρος του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π., Στέλιος Βαλυράκης, και η Προϊσταμένη της Δ/νσης Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας του Οργανισμού, Κατερίνα Κουνελάκη.

«Τα Κέντρα μας είναι οι χώροι, που τα παιδιά συναντιούνται και συναναστρέφονται με τους φίλους και τους συμμαθητές τους, σ΄ ένα περιβάλλον χαράς, δημιουργίας και διασκέδασης, ενώ μέσα από παιδαγωγικές δραστηριότητες αναπτύσσουν και εξελίσσουν τις ικανότητες και τα ταλέντα τους», επεσήμανε κατά την τοποθέτησή του ο Πρόεδρος του Οργανισμού, Στέλιος Βαλυράκης. Ο κ. Βαλυράκης χαρακτήρισε ιδιαίτερα επιτυχημένη τη θερινή περίοδο, «καθώς περισσότερα από 250 παιδιά πέρασαν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους στους χώρους των Κέντρων», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, καλώντας παράλληλα τους γονείς να εγγράψουν δωρεάν τα παιδιά τους για το νέο σχολικό έτος στις δραστηριότητες και τα προγράμματα των Κέντρων, τα οποία αφορούν στον πολιτισμό, την τέχνη, το περιβάλλον, τη σωματική και ψυχική ευεξία των παιδιών, κ.α.

Από την πλευρά της η Προϊσταμένη της Δ/νσης Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. του Δήμου Χανίων, Κατερίνα Κουνελάκη, τόνισε ότι καθημερινά μπορούν να επισκέπτονται τα Κέντρα όσα παιδιά το επιθυμούν, εφόσον έχουν εγγραφεί σε αυτά, βάσει της περιοχής, που εξυπηρετεί κάθε οικογένεια. Αναφορικά με τα κριτήρια εγγραφής ζητείται πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, βιβλιάριο υγείας και μία αίτηση, ενώ το σύνολο των προγραμμάτων παρέχεται δωρεάν.

Ειδικότερα, από Τρίτη έως Σάββατο για τα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας Ν. Χώρας, Αγ. Ιωάννη και Λενταριανών (12.00  – 20.00) και από Δευτέρα έως Παρασκευή (13.30 – 21.30) για το Κ.ΔΑ.Π. Παλιάς Πόλης, στα Κέντρα θα λειτουργούν προγράμματα με ομαδικά παιγνίδια βελτίωσης δεξιοτήτων, εργαστήρια διαχείρισης συναισθημάτων, καλλιτεχνικά εργαστήρια μουσικής και τραγουδιού, μουσικοκινητική αγωγή, θεατρικό παιχνίδι, χειροτεχνίες, πηλός,  εκμάθηση παραδοσιακών χορών και Zumba, προγράμματα υγιεινής διατροφής και μαγειρικής, καθώς και πολυμορφικό εργαστήρι με παιδαγωγικά θέματα ελεύθερης επιλογής από τα παιδιά,  με σκοπό να μυηθούν στον κόσμο της φιλαναγνωσίας, της γνώσης, της τέχνης και του πολιτισμού.

Επισημαίνεται ότι στο ΚΔΑΠ Παλιάς Πόλης θα προσέλθουν τα παιδιά, που έχουν ήδη λάβει και καταθέσει την αίτηση voucher.

Πηγή

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα