Αίτημα Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη προς Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη για νομοθετική βελτίωση και συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ για το θέμα της κινητικότητας

Γ. Πατούλης Πρόεδρος ΚΕΔΕ: Αναγκαία η κατάρτιση συμπληρωματικής διάταξης νόμου για την κινητικότητα – Σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξει αποψίλωση των υπηρεσιών των δήμων των νησιωτικών, των ορεινών και των παραμεθόριων περιοχών

 

Την κατάρτιση συμπληρωματικής διάταξης για την κινητικότητα ζητεί με επιστολή του προς την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης.

Όπως υπογραμμίζει οι δήμαρχοι εκφράζουν ομόφωνα τη διαφωνία τους για τη δυνατότητα που παρέχει ο νόμος στους υπαλλήλους των δήμων να μετατάσσονται χωρίς τη σύμφωνη γνώμη τους.

Ειδικότερα τονίζει: «Με τον τρόπο αυτό όχι μόνο καταστρατηγείται η συνταγματική διάταξη για διοικητική αυτοτέλεια των δήμων και η δυνατότητα των αιρετών να ορίζουν τα του οίκου τους, αλλά ταυτόχρονα οδηγούμαστε στην αποψίλωση των υπηρεσιών των δήμων και κυρίως των νησιωτικών, των ορεινών και των παραμεθόριων περιοχών».

Στη συνέχεια ο Γ. Πατούλης ζητεί από την κ. Γεροβασίλη να αναλάβει πρωτοβουλία πριν την έκδοση ερμηνευτικής εγκυκλίου για την εφαρμογή του νόμου, προκειμένου να ψηφισθεί άμεσα συμπληρωματική διάταξη νόμου σύμφωνα με τις προτάσεις της ΚΕΔΕ.

Για την καλύτερη συνεννόηση ο Πρόεδρος ζητεί να υπάρξει το επόμενο διάστημα μια συνάντηση αντιπροσωπείας της ΚΕΔΕ με την υπουργό.

 

Ακολουθεί το σχετικό κείμενο

Κυρία Υπουργέ,

Κατ’ αρχάς θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για τη συμμετοχή σας στο Ετήσιο Τακτικό μας Συνέδριο και για την ομιλία που απευθύνατε στο Σώμα.

Δυστυχώς όμως, παρά τις ελπίδες που είχε καλλιεργήσει την προηγούμενη ημέρα ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Παναγιώτης Σκουρλέτης, στην τοποθέτησή του, ότι ως Υπουργός θα παρουσιάζατε στο Συνέδριο τροποποιητικές – βελτιωτικές προτάσεις στο Νόμο για την Κινητικότητα, κάτι τέτοιο δεν συνέβη.

Επανερχόμενοι στις θέσεις μας τις οποίες παρουσιάσαμε ενωπιόν σας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, κατά τη συζήτηση του εν λόγω νομοσχεδίου, σας εκφράζουμε και πάλι την ριζική και ομόφωνη διαφωνία των αιρετών της πρωτοβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για τη δυνατότητα που παρέχει ο Νόμος στους υπαλλήλους των Δήμων να μετατάσσονται χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των Δημάρχων (προϊσταμένων όλων των υπηρεσιών του Δήμου).

Με τον τρόπο αυτό όχι μόνο καταστρατηγείται η Συνταγματική διάταξη για διοικητική αυτοτέλεια των Δήμων και η δυνατότητα των αιρετών να ορίζουν τα του οίκους τους, αλλά ταυτόχρονα οδηγούμαστε στην αποψίλωση των υπηρεσιών των Δήμων και κυρίως των νησιωτικών, των ορεινών και των παραμεθόριων περιοχών.

Κυρία Υπουργέ,

Σας καλούμε, προσβλέποντας στην ευαισθησία σας, πριν την έκδοση σχετικής ερμηνευτικής εγκυκλίου για την εφαρμογή του Νόμου, να φροντίσετε προσωπικά ώστε να ψηφισθεί άμεσα συμπληρωματική διάταξη Νόμου σύμφωνα με τις προτάσεις της ΚΕΔΕ.

Σ’ αυτό το πλαίσιο εκτιμούμε ότι θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη μια συνάντηση μαζί σας προκειμένου να σας ενημερώσουμε για τις θέσεις μας και να αναζητήσουμε από κοινού δόκιμες λύσεις.

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τηλ.: 2132147514, 2132147540, Fax: 2103899651, Email : info@kedke.gr, kedkegr@gmail.com

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα