Γερμανική αντιπροσωπεία στον Δήμο Δράμας

Την Τετάρτη 5-7-2017, ο Δήμαρχος Δράμας και εκπρόσωπος της ΚΕΔΕ για την Ελληνογερμανική Συνέλευση, κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, υποδέχτηκε στο Δημαρχείο Δράμας αντιπροσωπεία από την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας, στην οποία συμμετείχαν στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Γερμανίας, μέλη των German Doctors, εκπρόσωποι φορέων και επιχειρήσεων της Γερμανίας και ο Υφυπουργός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης της Γερμανίας και Υπεύθυνος για θέματα της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης και της αυτοδιοικητικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, κ. Χανς Γιόακιμ Φούχτελ.

Η υποδοχή πραγματοποιήθηκε σε ένα θερμό κλίμα, όπου ο Δήμαρχος Δράμας, αφού καλωσόρισε τη γερμανική αντιπροσωπεία, αναφέρθηκε στην υψηλής σημασίας για την Ελλάδα επίσκεψη που συμβάλλει στην ανάπτυξη των σχέσεων των 2 χωρών, που ενισχύει το κλίμα φιλίας, υποστήριξης και αλληλεγγύης. Ο κ. Φούχτελ εξύμνησε τη συμβολή του κ. Μαμσάκου δηλώνοντας χαρακτηριστικά «Εν ονόματι της Καγκελαρίου θα ήθελα να σε ευχαριστήσω και πάλι για την εξαιρετική δουλειά, για το έργο που επιτελείς για την Ευρώπη».

Στη συνέχεια μετέβησαν στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, οπού παρουσία και του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, κ. Αργύρη Πατακάκη, εγκαινιάστηκε το Γραφείο Στήριξης των Δραμινών Συνταξιούχων εκ Γερμανίας. Το εν λόγω γραφείο θα ενημερώνει τους δραμινούς συμπολίτες σε θέματα που σχετίζονται με ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά θέματα της Γερμανίας σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο. Αμέσως μετά ακολούθησε επίσκεψη στην σπουδαία παγκοσμίως δραμινή εταιρεία Reycap και έπειτα μετέβησαν στη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων της Δράμας.

Παράλληλα, οι εκπρόσωποι του Οργανισμού German Doctors επισκέφθηκαν τον Ιατρικό Σύλλογο Δράμας, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό Δράμας, τη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων της Δράμας και το Κέντρο Υγείας Προσοτσάνης, όπου πριν λίγους μήνες δώρισαν μια σύγχρονη συσκευή υπερήχων στο πλαίσιο της συνεργασίας της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης και με τη σύμπραξη και βοήθεια του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας. Κατά την επίσκεψη, ο Οργανισμός German Doctors δεσμεύτηκε να ενισχύσει οικονομικά την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας των προσφύγων της Δράμας.

Ο Δήμαρχος Δράμας τονίζει: «Η συνεργασία μεταξύ των θεσμικών οργάνων και φορέων της Ελλάδας και της Γερμανίας απέδειξε ότι αποδίδει καρπούς και χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η περιοχή της Δράμας. Σήμερα, βλέπουμε να γίνονται πράξη όλα όσα συναποφασίσαμε, όλα όσα προτείναμε με σεβασμό και ήθος. Κερδίσαμε μια δυνατή φιλιά προς όφελος της Δράμας, της Ελλάδας, της Ευρώπης».

Πηγή Δήμος Δράμας Website 

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
5ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα