Ενημέρωση αντιπροσωπείας από Ε.Ε και Σερβία, στο πλαίσιο εκπαίδευσης προσφύγων

Στην υποδοχή της αντιπροσωπείας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Σερβία στο 2ο Γυμνάσιο Λαυρίου, στο πλαίσιο προγράμματος σχετικού με την υποδοχή και εκπαίδευση των προσφύγων, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς. Ο Δήμαρχος Δημήτρης Λουκάς ενημέρωσε τα στελέχη του Υπουργείου και τα μέλη της Αντιπροσωπείας για τις δράσεις του Δήμου μας, σε σχέση με την φροντίδα και την εκπαίδευση των Σύριων προσφύγων.
Οι εκπρόσωποι της Σερβίας, μαζί με στελέχη από το Ελληνικό Υπουργείο Παιδείας, επισκέφθηκαν το σχολείο, προκειμένου να δουν τον τρόπο λειτουργίας και διαχείρισης του εκπαιδευτικού προγράμματος και πώς αυτό προσαρμόζεται στις ιδιαίτερες ανάγκες των προσφύγων. Η Σερβία αποτελεί μια χώρα που υποδέχεται σημαντικό αριθμό αιτούντων άσυλο το τελευταίο χρονικό διάστημα. Η εκπαίδευση έχει αναγνωριστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως μια από τις βασικές προτεραιότητες για τα παιδιά των μεταναστών. Το 2ο Γυμνάσιο Λαυρίου θεωρείται σχολείο -πρότυπο στην εκπαίδευσή των παιδιών μεταναστών, με το Διευθυντή κύριο Αδάμ Παπασπύρου, αλλά και τους καθηγητές καθημερινά να επιτελούν σημαντικότατο έργο.
Ο κ.Λουκάς σχετικά δήλωσε : «Ο Δήμος Λαυρεωτικής αποτελεί σταθερό σημείο αναφοράς εδώ και πολλά χρόνια για όλη την Ελλάδα τόσο στην υποδοχή όσο και στην εκπαιδευτική μέριμνα των προσφύγων. Μάλιστα, ιδρύθηκε παράρτημα (τάξεις υποδοχής) Νηπιαγωγείου εντός του Hot Spot των Σύριων Προσφύγων στο Σούνιο, για την εκπαίδευση των παιδιών από τη μικρότερη δυνατή ηλικία.»

Πηγή: Δήμος Λαυρεωτικής

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα