Ενεργή συμμετοχή των Μαθητών με κατάθεση προτάσεων στην εκδήλωση για τη δημιουργία οργανωμένου πλαισίου επικοινωνίας μεταξύ των νέων και της δημοτικής αρχής στο Δήμο Ν. Σκουφά

 

Το  Διεθνές Κέντρο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (ICSD) και το Δίκτυο Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη (Δ.Ε.Π.ΑΝ.) σε συνεργασία με το Δήμο Νικολάου Σκουφά πραγματοποίησαν με μεγάλη επιτυχία στις 11 Φεβρουαρίου 2019 σε Δημοτικό χώρο της Δημοτικής Ενότητας Κομποτίου εκδήλωση για τη δημιουργία οργανωμένου πλαισίου επικοινωνίας μεταξύ των νέων και της δημοτικής αρχής στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου  ‘Democracy Values for Youth Participation’, Erasmus Plus.

Σκοπός της εκδήλωσης που την παρακολούθησε το σύνολο των μαθητριών και μαθητών της 3ης τάξης των Γενικών Λυκείων Νεοχωρίου και Κομποτίου ήταν η προώθηση του εσωτερικού διαλόγου μεταξύ της δημοτικής αρχής και ομάδων νέων σε θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία μέσα από τη χρήση και λειτουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

 

Την εκδήλωση προλόγισαν ο Δήμαρχος του Δήμου Ν. Σκουφά κ. Ευστάθιος Γιαννούλης  και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Εκπαίδευσης  κα. Ροζίνα Βαβέτση, με τον Πρόεδρο του Διεθνούς Κέντρου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, επικεφαλής εταίρου του έργου, κ. Στέφανο Πανακούλια να ακολουθεί στην συνέχεια. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης η Αντιδήμαρχος κα. Αφροδίτη Βλαχοπάνου και οι καθηγητές των σχολείων.

Κατόπιν ακολούθησε αναλυτική παρουσίαση της νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας  ‘Democracy Values for Youth Participation(http://www.youthparticipation.eu/en-us/) από τον κ. Θεόδωρο Πατσουλέ, Υπεύθυνο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Δικτύου Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη (Δ.Ε.Π.ΑΝ.). 

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την εκπαίδευση των μαθητριών και μαθητών της 3ης τάξης των Γενικών Λυκείων Νεοχωρίου και Κομποτίου στη χρήση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ως μέσου για την κριτική και υπεύθυνη συμμετοχή τους στα κοινά του Δήμου τους. Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης οι μαθήτριες και μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες και με την υποστήριξη των εκπροσώπων των εταίρων του έργου παρουσίασαν τις ιδέες τους για τη βελτίωση του άμεσου κοινωνικού περίγυρού τους.

Όλες οι ομάδες είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν ξεχωριστά τις προτάσεις τους για τη βελτίωση του εκπαιδευτικού συστήματος, την ανάπτυξη του τουρισμού και της αγροτικής οικονομίας, καθώς και τη βελτίωση του περιβάλλοντος του Δήμου και κέρδισαν επάξια το ζεστό χειροκρότημα όλων των παρευρισκομένων.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Δήμαρχος του Δήμου Ν. Σκουφά κ. Ευστάθιος Γιαννούλης, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τα παιδιά για τις πραγματικά σημαντικές προτάσεις τους, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες του Δήμου στα θέματα που έθιξαν και τόνισε την συμβολή των καθηγητών τους στην άρτια  εκπαίδευσή τους.

 

Πηγή:

https://depan.eu/energi-symmetochi-ton-mathiton-me-katathesi-protaseon-stin-ekdilosi-gia-ti-dimiourgia-organomenou-plesiou-epikinonias-metaxy-ton-neon-ke-tis-dimotikis-archis-sto-dimo-n-skoufa/

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα