Ένα ακόμη έργο του Δήμου Σερρών στο Πράσινο Ταμείο

Την έγκριση χρηματοδότησης ενός νέου έργου προϋπολογισμού 615.000 ευρώ από το Πράσινο Ταμείο εξασφάλισε ο Δήμος Σερρών για την ανάπλαση της Πλατείας Κατακονόζι και των κοινόχρηστων χώρων της Σιγής.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί πετύχαμε ακόμη μία πρόταση του Δήμου μας να ενταχθεί για χρηματοδότηση στο Πράσινο Ταμείο.

Προχωράμε σε ένα ακόμη έργο που αλλάζει ριζικά την εικόνα σε δύο περιοχές των Σερρών και βελτιώνει σημαντικά την ποιότητα ζωής των Δημοτών μας», τόνισε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης.

«Παρεμβαίνουμε ολοκληρωμένα στην Πλατεία στο Κατακονόζι, προκειμένου να αναβαθμιστεί αισθητικά και λειτουργικά, ούτως ώστε να αποτελέσει πόλο αναψυχής και άθλησης για τους κατοίκους της περιοχής.

Παράλληλα, οι αναπλάσεις των κοινόχρηστων χώρων στη Σιγής σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα έργα που υλοποιούμε στην περιοχή επιλύουν χρόνια προβλήματα των κατοίκων και αναβαθμίζουν τις υποδομές», σημείωσε ο κ.Χρυσάφης.

Συγκεκριμένα, στην Πλατεία Κατακονόζι θα πραγματοποιηθεί ανάπλαση και θα διαμορφωθούν περιοχές πρασίνου, θα τοποθετηθούν όργανα γυμναστικής ενηλίκων, καθιστικά και γενικότερα αστικός εξοπλισμός, θα κατασκευαστούν πεζοδρόμια με προδιαγραφές κίνησης ΑμΕΑ, ράμπες, διαβάσεις πεζών κα.

Στην περιοχή της Σιγής προβλέπεται η ανάπλαση και λειτουργική αναβάθμιση των πεζοδρομίων με βιοκλιματικά υλικά και φύτευση δέντρων.

Πηγή

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα