Έκτακτη γενική συνέλευση δημάρχων δρομολογεί η ΚΕΔΕ για τις προωθούμενες από το ΥΠΕΣΔΑ ρυθμίσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση -Γ. Πατούλης: Αν δε ληφθούν υπόψη οι προτάσεις μας θα εξετάσουμε ως Τοπική Αυτοδιοίκηση την περαιτέρω στάση μας

DS 1 6 16Στη σύγκλιση έκτακτης γενικής συνέλευσης δημάρχων προχωρά η ΚΕΔΕ  με αντικείμενο τις ρυθμίσεις που προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Μετά από εισήγηση του προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη το Διοικητικό Συμβούλιο κατά τη σημερινή του συνεδρίαση  όρισε ως ενδεικτική ημερομηνία σύγκλισης την 13η Ιουνίου, στη λογική ύπαρξης του σχεδίου νόμου  του υπουργείου Εσωτερικών και πάντως πριν το θέσει σε δημόσια διαβούλευση.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης μιλώντας για το θέμα στο σημερινό Δ.Σ. σημείωσε:

Η ΚΕΔΕ εγκαίρως έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις, διορθώσεις και συμπληρώσεις στις προτεινόμενες από το υπουργείο ρυθμίσεις για σημαντικά λειτουργικά ζητήματα και δυσλειτουργίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι δήμοι. Δυστυχώς το κείμενο του νομοσχεδίου δεν μας έχει δοθεί ακόμη, διότι, όπως ενημερωθήκαμε, δεν έχουν συγκεντρωθεί οι παρατηρήσεις όλων των ενδιαφερομένων φορέων.

Εμείς δρομολογούμε τη σύγκλιση έκτακτης γενικής συνέλευσης, ορίζοντας ως ενδεικτική ημερομηνία την 13η Ιουνίου. Στη διάρκειά της θα εξετάσουμε αν έχουν συμπεριληφθεί ή όχι οι προτάσεις μας στο σχέδιο νόμου.  Σε περίπτωση δε που δεν ληφθούν υπόψη θα εξετάσουμε την περαιτέρω στάση μας,  διότι τα προβλήματα που απασχολούν σήμερα τους δήμους της χώρας όχι μόνο εξακολουθούν να είναι οξυμένα από ελλείψεις αποφάσεων άλλων κυβερνήσεων, αλλά καθημερινά πολλαπλασιάζονται, ενώ με την ψήφιση των νέων μέτρων γίνονται ακόμη πιο περίπλοκα και μη αντιμετωπίσιμα.

Ευχόμαστε και ελπίζουμε  να επικρατήσει η λογική και η κυβέρνηση να αντιληφθεί την ευθύνη που φέρει απέναντι στους πολίτες και στη δυνατότητα λειτουργίας των δήμων  και να συμπεριλάβει στο τελικό σχέδιο νόμου τα διαχρονικά αιτήματα της Αυτοδιοίκησης.

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα