Εγκρίθηκε η ενεργειακή αναβάθμιση των εγκαταστάσεων ύδρευσης στο Δήμο Παρανεστίου

Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Πέτσα εγκρίθηκε στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης η πρόταση που υπέβαλε ο Δήμος Παρανεστίου για την ενεργειακή αναβάθμιση των εγκαταστάσεων ύδρευσης του Δήμου Παρανεστίου συνολικού προυπολογισμού1.812.694,00 €.

Το έργο αφορά τον εκσυγχρονισμό και την ενεργειακή αναβάθμιση των εγκαταστάσεων ύδρευσης, καθώς και την εγκατάσταση σύγχρονων συστημάτων διαχείρισης της ενέργειας.

Περιλαμβάνει ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις των αντλιοστασίων και των γεωτρήσεων ύδρευσης του Δήμου, με στόχο την ενεργειακή τους αναβάθμιση, καθώς και την εφαρμογή σύγχρονων μεθόδων παρακολούθησης και ελέγχου της καταναλισκόμενης ενέργειας, βασισμένες σε ευφυή συστήματα λογισμικού.

Ο Δήμαρχος Παρανεστίου Τάσος Καγιάογλου σε δηλώσεις του ανέφερε: «Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε την διοίκηση του Δήμου πρωταρχικός μας στόχος ήταν να δημιουργήσουμε ένα δήμο πράσινο και ενεργειακά αυτόνομο. Προσηλωμένοι στον στόχο αυτόν υποβάλαμε πριν από περίπου ένα χρόνο πρόταση στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης για την ενεργειακή αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των αντλιοστασίων ύδρευσης του Δήμου μας. Με την ολοκλήρωση του έργου θα πετύχουμε εξοικονόμηση ενέργειας, βελτιστοποίηση στην λειτουργία των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, περιορισμό των εκπομπών άνθρακα και τελικά την μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος του Δήμου Παρανεστίου».

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα