Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης του Δήμου Σερρών με την ΑΣΠΑΙΤΕ

Στο Δημαρχείο Σερρών υπεγράφη το Σάββατο, 16 Ιουλίου 2022 η Προγραμματική Σύμβαση από τον Δήμαρχο Σερρών, Αλέξανδρο Χρυσάφη και Πρόεδρο της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ) Γιώργο Χατζαράκη για την δημιουργία του Παραρτήματος της ΑΣΠΑΙΤΕ στις Σέρρες.

Συγκεκριμένα, από το ακαδημαϊκό έτος 2022 – 2023 θα λειτουργήσουν στις εγκαταστάσεις του 4ου Γενικού Λυκείου Σερρών το Ετήσιο Πρόγραμμα Παιδαγωγικής Κατάρτισης(ΕΠΠΑΙΚ) και το Ετήσιο Πρόγραμμα Ειδίκευσης στη Συμβουλευτική και τον Προσανατολισμό(ΠΕΣΥΠ) της ΑΣΠΑΙΤΕ.

Ο Δήμος Σερρών θα παραχωρήσει στην ΑΣΠΑΙΤΕ αίθουσες διδασκαλίας, χώρο γραμματειακής υποστήριξης και πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο Η/Υ με πρόσβαση σε ΑΜΕΑ, ενώ παράλληλα θα καλύψει τα λειτουργικά έξοδα του Τμήματος.

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που στις Σέρρες ξεκινούν τα νέα Προγράμματα της ΑΣΠΑΙΤΕ , τα οποία θα προσφέρουν σημαντικά εφόδια σε νέους επιστήμονες της ευρύτερης περιοχής μας. Τα οφέλη από τη λειτουργία των Προγραμμάτων θα είναι πολλαπλά για την τοπική κοινωνία και για την εκπαιδευτική κοινότητα στο σύνολό της.

Τα Προγράμματα αυτά προσφέρουν στους πτυχιούχους τη δυνατότητα να εξειδικεύσουν τις επιστημονικές τους γνώσεις και να βελτιώσουν τη θέση τους στην επαγγελματική τους απασχόληση.

Ευχαριστώ θερμά τον Πρόεδρο της ΑΣΠΑΙΤΕ, Γιώργο Χατζαράκη για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημα που καταθέσαμε ως Δήμος Σερρών για να λειτουργήσει αυτό το Τμήμα στην πόλη μας και τον Βουλευτή Τάσο Χατζηβασιλείου για τη συνδρομή του.

Εμείς ως Δήμος Σερρών θα είμαστε αρωγοί στο εκπαιδευτικό τους έργο και σε κάθε δραστηριότητα που θα ανοίγει διαύλους επικοινωνίας μεταξύ του Παραρτήματος της ΑΣΠΑΙΤΕ και της τοπικής κοινωνίας με αμοιβαίο όφελος. Εύχομαι κάθε επιτυχία στους σπουδαστές των Προγραμμάτων για μία καλή ακαδημαϊκή χρονιά και επίτευξη των εκπαιδευτικών και επαγγελματικών τους στόχων», τόνισε ο Δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης.

Ο Πρόεδρος της ΑΣΠΑΙΤΕ Γιώργος Χατζαράκης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Σερρών Αλέξανδρο Χρυσάφη για την παραχώρηση του χώρου στο 4ο Γενικό Λύκειο και τον Βουλευτή Τάσο Χατζηβασιλείου για την πρωτοβουλία του να θέσει το ζήτημα λειτουργίας Τμήματος στις Σέρρες στη Διοικούσα Επιτροπή της Σχολής.

«Ως πρόεδρος της ΑΣΠΑΙΤΕ και ως Σερραίος χαίρομαι ιδιαίτερα για τη λειτουργία των Προγραμμάτων μας στις Σέρρες, γιατί καλύπτεται το γεωγραφικό κενό που υπήρχε, δεδομένου ότι τα τμήματα της Σχολής ήταν μέχρι σήμερα στη Θεσσαλονίκη και στις Σάπες της Ροδόπης», σημείωσε.

Από την πλευρά του ο Βουλευτής Σερρών Τάσος Χατζηβασιλείου δήλωσε: «Με τη λειτουργία του Τμήματος της ΑΣΠΑΙΤΕ οι Σέρρες ισχυροποιούν τη θέση τους στον ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας μας.

Πλέον εκατοντάδες ενδιαφερόμενοι θα εκπαιδεύονται στα υψηλού επιπέδου, κύρους και αναγνώρισης προγράμματα της ΑΣΠΑΙΤΕ στην πόλη μας, η οποία αποκτά για άλλη μία φορά προστιθέμενη ακαδημαϊκή αξία».

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα