Δήμος Σιντικής: Προβολή Ταινίας με θεματολογία την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας στο Λύκειο Κάτω Ποροΐων

Σε μία θαυμάσια πρωτοβουλία, με βαθύτατο νόημα προχώρησε ο Δήμος Σιντικής σε συνεργασία με την Δευτεροβάθμια Επιτροπή Παιδείας και το Κέντρο Κοινότητας  του Δήμου Σιντικής.

Συγκεκριμένα το πρωί της Δευτέρας 19/12 οι μαθητές του Λυκείου Κάτω Ποροΐων και επιλεγμένων τάξεων του Γυμνασίου, στα πλαίσια της Παγκόσμιας ημέρας ατόμων με αναπηρία στις 3 Δεκεμβρίου, παρακολούθησαν την δραματική ταινία « Η ΟΓΔΟΗ ΜΕΡΑ».

Με το συντονισμό της Αντιδημάρχου Διοικητικών Υπηρεσιών, Παιδείας, Κοινωνικής Πολιτικής & Απασχόλησης Σταυρούλας Αργυροπούλου, την αμέριστη συμβολή της Κοινωνικής Λειτουργού του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Σιντικής Μαρία Τσεκμέζογλου και την άριστη συνεργασία με τον  Διευθυντή του Λυκείου Κάτω Ποροΐων αλλά και Προέδρου της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Εμμανουήλ Κούκου έλαβε αληθινή υπόσταση η συγκεκριμένη δράση.

Ο συμβολισμός ενός ευαίσθητου κοινωνικού ζητήματος που αγγίζει τις ψυχές των ανθρώπων, μέσα από τον κινηματογράφο και την συγκεκριμένη φιλμογραφία, έστειλε πολλαπλά μηνύματα στους μαθητές, που με την δέουσα προσοχή παρακολούθησαν τη συγκινητική εξέλιξη του σεναρίου.

Με την εισήγηση της Μαρίας Τσεκμέζογλου και της καθηγήτριας φιλολογίας Μαρίας – Χριστίνας Χατζηευαγγέλου να εισαχθούν ευκολότερα στην θεματολογία και να αντιληφθούν την σοβαρότητα που οφείλει να υποδείξει η κοινωνία μας στου ανθρώπους με σύνδρομο Down, η ενημέρωση και η προβολή της ταινίας που διήρκησε περίπου 2 ώρες, άφησε ικανοποιημένους και συνειδητοποιημένους τους μαθητές του σχολείου Κάτω Ποροΐων.

 

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα