Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας: Καθαρισμός στις όχθες του ποταμού Ποδονίφτη και ανάσυρση βαρέων αντικειμένων που πλήγωναν την ομορφιά του φυσικού οικοσυστήματος

Καθαρισμός στις όχθες του ποταμού Ποδονίφτη και ανάσυρση βαρέων αντικειμένων που πλήγωναν την ομορφιά του φυσικού οικοσυστήματος πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 15 Ιουνίου 2024, παρουσία του Δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας Γιάννη Τομπούλογλου, του Αντιδημάρχου Αλέκου Γούλα, του Εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου Γιάννη Λουκιδέλη, του Γιώργου Κοτταρά, μελών της Συμπαράταξης και, βέβαια, κατοίκων της περιοχής και εργαζόμενων του Δήμου.
Τον συντονισμό της δράσης είχε ο κάτοικος της περιοχής και δημοτικός αστυνομικός του Δήμου Γιάννης Ηλιόπουλος.
Η υπηρεσία Καθαριότητας για την πραγματοποίηση του καθαρισμού διέθεσε οδηγό, φορτηγό, εξοπλισμό και μέσα ατομικής προστασίας (γάντια, γαλότσες σακούλες, σκούπες κ.ά.).
“Η πόλη μας έχει την τύχη να διασχίζεται από τρία ρέματα στη φυσική τους μορφή, πραγματικές οάσεις μέσα στον αστικό ιστό. Η προστασία τους αποτελεί υποχρέωση όλων μας, κράτους, τοπικής αυτοδιοίκησης και πολιτών.
Οι εικόνες με καναπέδες μέσα στα ποτάμια μας μόνο πολιτισμός δεν είναι. Από την πλευρά μας, ως Δημοτική Αρχή, θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια τέτοια φαινόμενα να εκλείψουν, αλλά σε αυτό χρειάζεται και η ευαισθητοποίηση και η εγρήγορση του κάθε πολίτη. Ο Σεβασμός και η Προστασία του Περιβάλλοντος είναι Πολιτισμός”, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.
spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα