Με μεγάλη επιτυχία τα εγκαίνια της 1ης Μπιενάλε Σύγχρονης Κεραμικής Τέχνης στην Ελλάδα στο Μουσείο Προϊστορικής Θήρας.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024 τα εγκαίνια της 1ης Μπιενάλε Σύγχρονης Κεραμικής Τέχνης στην Ελλάδα στο Μουσείο Προϊστορικής Θήρας.
Η Μπιενάλε τελεί Υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Katerina Sakellaropoulou, διοργανώνεται από τη Big Blue Dot και συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Θήρας και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου Aegean Islands και θα διαρκέσει από 7 Ιουνίου έως 26 Οκτωβρίου 2024.
Τα εγκαίνια της έκθεσης κάλυψαν 20 δημοσιογράφοι ελληνικών και ξένων μέσων ενημέρωσης οι οποίοι έστειλαν στον κόσμο εικόνες καλλιτεχνικών δημιουργιών εμπνευσμένες από τον προϊστορικό οικισμό του Ακρωτηρίου. Το μήνυμα της Τέχνης και του Πολιτισμού που εκπέμπει η Σαντορίνη, ταξίδεψε παντού.
Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Θήρας κ. Νίκος Ζώρζος, η Έπαρχος Θήρας κυρία Ιουλία Καραμολέγκου καθώς και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και μέλη των τοπικών δημοτικών διαμερισμάτων.
Οι επισκέπτες της 1ης BCK (Biennale of Contemporary Κeramics) μπορούν να περιηγηθούν και στο Βιομηχανικό Μουσείο Ντομάτας (SAF), όπου λαμβάνουν χώρα παράλληλες δράσεις με γνώμονα την αλληλεπίδραση με την τοπική κοινωνία και τους καλλιτέχνες (εκθέσεις, παρουσιάσεις, workshops, κ.α.)
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους υποστηρικτές της Μπιενάλε, επαγγελματίες και εθελοντές που βοήθησαν σε αυτήν την τόσο σημαντική διοργάνωση για τη Σαντορίνη.
spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα