ΔΗΜΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ: Σύσκεψη δημάρχου στο ΥΠΑΑΤ

Σε ευρεία σύσκεψη στο ΥΠΑΑΤ το θέμα των αποζημιώσεων των παραγωγών μήλου και ροδάκινου του Δήμου Νάουσας Άμεσες και δίκαιες αποζημιώσεις ζήτησε από την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ ο Δήμαρχος Νάουσας και οι αγρότες της περιοχής μας

Το θέμα της αναγκαιότητας καταβολής άμεσων αποζημιώσεων στους μηλοπαραγωγούς και τους ροδακινοπαραγωγούς του Δήμου Νάουσας βρέθηκε στο επίκεντρο της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (09.01.2023) στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στην Αθήνα, με επικεφαλής τον Υπουργό κ. Γεώργιο Γεωργαντά και με τη συμμετοχή των βουλευτών της  ΝΔ Λάζαρου Τσαβδαρίδη (Ημαθίας), Διονύση Σταμενίτη (Πέλλας), του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Δάνη Τζαμτζή, του  Δημάρχου Νάουσας Νικόλα Καρανικόλα, του Δημάρχου Έδεσσας Δημήτρη  Γιάννου,  του Αντιδημάρχου Νάουσας Παύλου Αδαμίδη και αντιπροσωπείας αγροτών από την Ημαθία και την Πέλλα. 

Τα προβλήματα και οι οικονομικές δυσχέρειες που αντιμετωπίζουν οι μηλοπαραγωγοί και οι ροδακινοπαραγωγοί του Δήμου Νάουσας παρουσίασε στον Υπουργό ο Δήμαρχο Νικόλας Καρανικόλας  και εκπρόσωποι των αγροτών  και ειδικότερα ο Πρόεδρος του Α.Σ. Νάουσας Κώστας Ταμπακιάρης (αναφέρθηκε κυρίως στα θέματα των ροδακινοπαραγών) και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ροδοχωρίου Ναούσης κ. Ραφαήλ Πουλτίδη (αναφέρθηκε στα προβλήματα των μηλοπαραγωγών). 

Στη συνάντηση επισημάνθηκε η ανάγκη ταχύτερης και δικαιότερης καταβολής αποζημιώσεων στους μηλοπαραγωγούς και στους αχλαδοπαραγωγούς Ημαθίας και Πέλλας για τη μείωση του εισοδήματός τους, λόγω των συνθηκών της αγοράς αλλά και στους ροδακινοπαραγωγούς των δύο νομών  για τις ζημιές που υπέστησαν οι καλλιέργειές τους από τις περσινές βροχοπτώσεις.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δεσμεύτηκε κατά τη σύσκεψη ότι θα αποζημιωθούν (με οριζόντιο τρόπο και ανάλογα με την ποικιλία)  και τα μήλα και τα αχλάδα της Ημαθίας και της Πέλλας από τη στιγμή που έχουν σταλεί από τις τοπικές ΔΑΟΚ οι τεκμηριώσεις των ζημιών και  πρόσθεσε ότι θα ακολουθήσουν άμεσα σχετικές ανακοινώσεις για την διαδικασία των αποζημιώσεων .

Αντίστοιχα για τις αποζημιώσεις των ροδακινοπαραγωγών που επλήγησαν από τις βροχοπτώσεις ο κ. Γεωργαντάς επεσήμανε ότι το επόμενο διάστημα θα γίνουν οι ανακοινώσεις για τις ποικιλίες που αποζημιώνονται με βάση την αξιολόγηση και το εκτιμητικό έργο του ΕΛΓΑ, καθώς και συγκεκριμένα ποσά ανά στρέμμα, ενώ οι πληρωμές θα ακολουθήσουν, όπως είπε,  αμέσως μετά.

Πηγή

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα