Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων: Εγκρίθηκε η κατασκευή του καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς

Ένα χρόνιο ζήτημα που απασχολεί τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, αυτό της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων, οδεύει προς την οριστική επίλυσή του μετά από την πρόσφατη ένταξη της Πράξης “Κατασκευή και εξοπλισμός εγκαταστάσεων καταφύγιων αδέσποτων ζώων συντροφιάς στον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων” στο Πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών, συνολικού ύψους 392.363,28€ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).
Η Πράξη περιλαμβάνει τρία (3) υποέργα: (i) την προμήθεια εξοπλισμού εγκατάστασης καταφύγιου αδέσποτων ζώων και ενός οχήματος περισυλλογής και φροντίδας αδέσποτων ζώων συντροφιάς (ii) την προμήθεια εξοπλισμού για τη λειτουργία του ιατρείου, του χώρου του καταφυγίου και την περισυλλογή (iii) δαπάνες που αφορούν σε υπηρεσίες στειρώσεων.
Με αφορμή την έγκριση της χρηματοδότησης, ο Δήμαρχος Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης δήλωσε: «Πρόκειται για μια πολύ θετική εξέλιξη για τον Δήμο μας καθώς αποτελεί τον μοναδικό Δήμο στον Νομό Κορινθίας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου που έλαβε έγκριση χρηματοδότησης για την κατασκευή και τον εξοπλισμό εγκαταστάσεων καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς.
Η δημιουργία και λειτουργία ενός σύγχρονου χώρου περίθαλψης και φιλοξενίας των τετράποδων φίλων μας αποτελεί συνέχεια των ενεργειών της δημοτικής Αρχής για τη φροντίδα των τετράποδων φίλων μας. Από το 2007, με την αμέριστη στήριξη των κτηνιάτρων και των φιλοζωικών οργανώσεων της περιοχής, ο Δήμος μας υλοποιεί προγράμματα περισυλλογής, εμβολιασμού, στείρωσης και τσιπαρίσματος των αδέσποτων ζώων συντροφιάς που διαβιούν στην ευρύτερη περιοχή.
Με την ολοκλήρωση του έργου, πετυχαίνουμε μια ολοκληρωμένη και αποτελεσματική υπηρεσία διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, ώστε να απολαμβάνουν την προστασία και τον σεβασμό που τους αξίζει. Στο σημείο αυτό, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά, για ακόμη μία φορά, τον Υφυπουργό Έρευνας & Τεχνολογίας, Χρίστο Δήμα Χρίστος Δήμας – Christos Dimas, για την άριστη συνεργασία, την καθοριστική συμβολή του και την αδιάκοπη στήριξή του σε ζητήματα που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών του Δήμου μας».
spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα