Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας

Με ιδιαίτερη επιτυχία και μεγάλη ανταπόκριση του κοινού ολοκληρώθηκε ο πρώτος μήνας διεξαγωγής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κέρκυρας με πλήθος ποιοτικών εκδηλώσεων, όπως ανέφεραν η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής Διονύσης Γραμμένος σε συνέντευξη τύπου την οποία παραχώρησαν σήμερα. Όπως ανακοινώθηκε, ένα πλούσιο και ποιοτικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα αναμένεται να απολαύσουν οι κάτοικοι και επισκέπτες του νησιού μας και τον Οκτώβριο.

Η Δήμαρχος δήλωσε ιδιαίτερα περήφανη για το γεγονός ότι ο Κερκυραίος Διονύσης Γραμμένος διευθύνει καλλιτεχνικά το Φεστιβάλ και σημείωσε ότι στόχος είναι το Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας να γίνει θεσμός που θα γίνει πολιτιστική ταυτότητα της Κέρκυρας μέσα

από την ανάδειξη του τοπικού πολιτιστικού προϊόντος με το ευρωπαϊκό και το διεθνές.  Χαρακτήρισε ιδιαίτερα θετικό το αξιοθαύμαστο στοιχείο της μεγάλης συμμετοχής του κοινού ακόμη και σε εκδηλώσεις στις οποίες συνήθως δεν υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση όπως στην ποίηση και τη λογοτεχνία. Σημείωσε επίσης ότι ο πολιτισμός μέσα και από το Διεθνές Φεστιβάλ μπορεί να δώσει την επιπλέον δυνατότητα επισκεψιμότητας και οικονομικότητας στο νησί μας καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Ερωτώμενη σχετικά, η Δήμαρχος διευκρίνισε για μια ακόμη φορά ότι η ύπαρξη εισιτηρίου σε ορισμένες εκ των εκδηλώσεων αποτελεί υποχρέωση η οποία προκύπτει από την εκτέλεση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ΕΣΠΑ 2014-2020 στο οποίο έχει ενταχθεί το Φεστιβάλ. Το ίδιο το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα δηλαδή, προβλέπει την ύπαρξη εισιτηρίου σε

συγκεκριμένο αριθμό εκδηλώσεων, τα έσοδα από τις οποίες θα διατεθούν το 2024 για την  οικονομική ανατροφοδότηση της συνέχιση του Φεστιβάλ από το Δήμο ακόμα και μετά τοπέρας του Προγράμματος το τέλος του 2023.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στη χώρα μας η διενέργεια ανάλογων Φεστιβάλ γίνεται με  εισιτήριο εισόδου στο σύνολο των εκδηλώσεων ενώ στο νησί μας μέσα από το συγκεκριμένο Πρόγραμμα δίνεται η μοναδική ευκαιρία στο κοινό να απολαύσει πληθώρα παραστάσεων και εκδηλώσεων δωρεάν και μάλιστα υψηλού ποιοτικού επιπέδου.

Από την πλευρά του ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κέρκυρας Διονύσης Γραμμένος κάνοντας αποτίμηση του πρώτου μήνα διεξαγωγής του επεσήμανε ότι

για πρώτη φορά σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα το κοινό της Κέρκυρας είχε την ευκαιρία να απολαύσει σημαντικά μουσικά σύνολα και εκδηλώσεις. Εξίσου πλούσιο χαρακτήρισε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Οκτωβρίου και παρότρυνε όλους και όλες να τις παρακολουθήσουν ενώ ευχαρίστησε για την συμμετοχή το κοινό αλλά και τα τοπικά μας πολιτιστικά σωματεία.

Από την πλευρά της εταιρείας παραγωγής του Φεστιβάλ εκφράστηκαν ιδιαίτερες ευχαριστίες στους χορηγούς υποστηρικτές του Φεστιβάλ καθώς και προς στο σύνολο των τοπικών εξωτερικών συνεργατών για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων επισημαίνοντας ιδιαίτερα τον επαγγελματισμό και την καθοριστική τους συμβολή στη διεξαγωγή τους. Επίσης, ευχαρίστησε τη Δήμαρχο και γενικότερα το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας για την βοήθεια και υποστήριξη.

Πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κέρκυρας οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλούν στον ιστότοπο www.corfuif.gr.

Πηγή

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα