Δηλώσεις Προέδρου ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με αφορμή αντιδράσεις για τη νομοθετική ρύθμιση που αφορά στη λειτουργία του Πάρκου Τρίτση – Πρόεδρος ΚΕΔΕ  Γ. Πατούλης: Καλά θα κάνουν κάποιοι που μιλούν για «ομογάλακτους» να βγάλουν τα κομματικά γυαλιά και να δουν ότι οι πολιτικές σοβιετικού τύπου που εφαρμόζουν ορισμένα κέντρα της κυβέρνησης υποβαθμίζουν τον Πρώτο Βαθμό Αυτοδιοίκησης και εμποδίζουν την ανάπτυξη της χώρας

«Την ώρα που εφαρμόζονται πολιτικές σοβιετικού τύπου με αφαίρεση αρμοδιοτήτων από τους δήμους, ορισμένοι αιρετοί ομιλούν ως κομματικοί εκπρόσωποι και συμβάλλουν στην περεταίρω υποβάθμιση του θεσμικού μας ρόλου. Εμείς δεν προερχόμαστε από κανένα κομματικό σωλήνα. Αντίθετα λειτουργούμε ως αυτοδιοικητικοί και έχουμε ως κεντρικό σημείο αναφορά μας τον πολίτη και το συμφέρον του τόπου».

Στη σχετική αναφορά προχώρησε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, όταν κλήθηκε από δημοσιογράφο να σχολιάσει δηλώσεις  του Γιώργου  Κομματά, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο, του δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού, σχετικά με την κατηγορία ότι «οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι είναι μειωμένοι κατά 65% από τις πολιτικές που ακολούθησαν οι ομογάλακτοι του προέδρου της ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη».

Ο Γ. Κομματάς έκανε αναφορά στο συγκεκριμένο ζήτημα  με αφορμή το θέμα με το Πάρκο Τρίτση όπου με νομοθετική ρύθμιση η αρμοδιότητα αφαιρείται από τους αιρετούς Πρώτου Βαθμού και με πόρους που παίρνουν από τους ΚΑΠ των δήμων της Αττικής μεταβιβάζουν την αρμοδιότητα διαχείρισης του Πάρκου στην Περιφέρεια Αττικής.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ επισήμανε ότι ο Γ. Κομματάς ομιλεί ως κυβερνητικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και δεν αντιλαμβάνεται ότι αυτό που επιχειρούν  ορισμένα κυβερνητικά κέντρα είναι η υποβάθμιση των δήμων οι οποίοι με βάση την αρχή της εγγύτητας θα έπρεπε να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην επίλυση των τοπικών προβλημάτων όπως συμβαίνει εξάλλου σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.

«Ως δήμαρχος που εκλέγομαι στη θέση αυτή για τρείς συνεχόμενες θητείες και μάλιστα από την πρώτη Κυριακή, δεν επιτρέπω σε κανένα να χαρακτηρίζει “ομογάλακτους μου” τους πολιτικούς που συνέβαλλαν στη μείωση των πόρων της αυτοδιοίκησης. Ο κος Κομματάς, ο οποίος απέτυχε να εκλεγεί  δήμαρχος, από τη θέση του αιρετού Πρώτου Βαθμού ως δημοτικός σύμβουλος, θα έπρεπε να είναι περισσότερο προσεκτικός και να μην επικροτεί αποφάσεις που ενισχύουν το συγκεντρωτισμό της περιφέρειας Αττικής», τόνισε ο Γ. Πατούλης.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ υπογράμμισε: «Ελπίζω ο κ. Κομματάς ως ιατρός και άνθρωπος που ασχολείται με την υγεία να μη βλέπει με τα κομματικά γυαλιά, αλλά από τη θέση που έχει να συμβάλει στην βελτίωση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η υγεία και να βοηθήσει προκειμένου οι δήμοι, λαμβάνοντας τους αναγκαίους πόρους, να έχουν καθοριστικό ρόλο στη πρόληψη και τη πρωτοβάθμια φροντίδα».

«Επιτέλους θα πρέπει να καταστεί σαφές ότι οι τοπικές κοινωνίες δεν έχουν ανάγκη από κηδεμόνες και καθοδηγητές. Επίσης είναι αναγκαίο να καταλάβουν ορισμένοι ότι δεν μπορούν να λειτουργούν με δύο μέτρα και δύο σταθμά και να μεταφέρουν αρμοδιότητες ανάλογα με το βαθμό των φιλοκυβερνητικών αισθημάτων που μπορεί να έχει ένας περιφερειάρχης ή ένας δήμαρχος. Στη πρόσφατη συνάντηση μου με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Π. Σκουρλέτη επισήμανα την ανάγκη οι Χώροι Εγκατάστασης και  Υποστήριξης (ΧΕΥ) να δοθούν άμεσα στους δήμους προκειμένου να αξιοποιηθούν για το όφελος των δημοτών».

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα