Υπεγράφη η σύμβαση για επισκευή & συντήρηση του Δημ. σχολείου και Νηπιαγωγείο Πύλης της Δ.Ε Δερβενοχωρίων, προϋπολογισμού 234.600,00 € ”.

Τη σύμβαση εκτέλεσης του έργου «Επισκευή & συντήρηση σχολικών κτιρίων», συνολικού προϋπολογισμού  234.600,00€ υπέγραψε την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021 στο δημοτικό κατάστημα στο Σχηματάρι, ο Δήμαρχος Τανάγρας Βασίλης Περγάλιας με τον ανάδοχο εργολάβο Ε & Α. Τσιαμτσιακίρη Ο.Ε..

Το έργο χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους και η ολοκλήρωση του έργου καθορίζεται σε 5 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Με το συγκεκριμένο έργο θα αναβαθμιστεί η αισθητική και η λειτουργικότητα των κτιρίων καθώς και οι συνθήκες ασφάλειας μαθητών και εκπαιδευτικών.

Σύμφωνα με τη μελέτη που συντάχθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, περιλαμβάνει επεμβάσεις στο Δημοτικό σχολείο και Νηπιαγωγείο Πύλης της Δ.Ε Δερβενοχωρίων. Οι επεμβάσεις που προβλέπεται να γίνουν είναι: οικοδομικές  και ασφαλτικές εργασίες που αναλυτικά έχουν ανά σχολείο ως εξής:

  • Διάστρωση μικρού τμήματος με πλάκες πεζοδρομίου περιμετρικά του κτηρίου του σχολείου.
  • Επίστρωση στο υπάρχον γήπεδο βόλεϊ και γήπεδο μπάσκετ με αυτοεπιπεδούμενο αντιολισθηρό δάπεδο. Γραμμογράφηση της τελικής επιφάνειας σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές από χρώματα συμβατά με τον συνθετικό τάπητα και ανθεκτικά στην υπεριώδη ακτινοβολία. Δηλαδή υλικά και εργασία πλήρους και έντεχνης κατασκευής του τάπητα και της γραμμογράφησης σύμφωνα με την τεχνική προδιαγραφή διάστρωσης τάπητα και τις προδιαγραφές των υλικών. Πριν την τοποθέτηση της συνθετικής επιφάνειας πρέπει να έχει γίνει η εγκατάσταση, στο τελικό ύψος, όλων των υποδοχών των αθλητικών οργάνων.
  • Κατασκευή και τοποθέτηση κάγκελων στις δύο πλευρές της περιμετρικής περίφραξης  του οικοπέδου του σχολείου και καθαίρεση του  υπάρχοντος συρματοπλέγματος.
  • Εργασίες αποκατάστασης επιχρισμάτων στο εξωτερικό του κτιρίου του δημοτικού σχολείου και ελαιοχρωματισμοί.
  • Αντικατάσταση σπασμένων κεραμιδιών στην στέγη του σχολείου, καθώς και των σπασμένων μαρμάρων σε όλες τις εξωτερικές σκάλες του σχολείου.
  • Τοποθέτηση στέγης σε υπάρχουσα πέργκολα.
  • Τοποθέτηση οργάνων παιδικής χαράς για χρήση αποκλειστικά από τα νήπια και ελαστικού αντικραδασμικού δαπέδου.
  • Προμήθεια και τοποθέτηση ξύλινης πέργκολας.
  • Τοποθέτηση στεγάστρων σε όλες τις εξωτερικές εισόδους του σχολείου.
  • Δημιουργία φρεατίων αποχέτευσης ομβρίων υδάτων, για την συλλογή των υδάτων που λιμνιάζουν στον αύλειο χώρο.
  • Εργασίες ανανέωσης του ασφαλτοτάπητα σε όλο τον αύλειο χώρο που έχει φθαρεί.

 Ο Δήμαρχος Τανάγρας, Βασίλης Περγάλιας,  δηλώνει ότι:

«Κάθε επένδυση στον τομέα των σχολικών κτιρίων παραμένει στις πρώτες θέσεις των προτεραιοτήτων μας, από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων μας. Με την  πάγια πεποίθηση ότι το ισχυρότερο εφόδιο για τα παιδιά μας είναι η μόρφωσή τους, καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε με ουσιαστικές παρεμβάσεις στις σχολικές μονάδες του Δήμου μας και σε εποικοδομητική συνεργασία πάντα με τις Τεχνικές Υπηρεσίες, τις Δημοτικές Σχολικές Επιτροπές και τη Σχολική Κοινότητα προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε την υψηλή ποιότητα υποδομών και λειτουργίας των σχολείων μας. Θέλουμε σχολεία σύγχρονα, λειτουργικά, φιλικά και προσβάσιμα για όλους και προς αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε ακούραστα, παρά τις δυσκολίες που επιφέρει η πανδημία.».

Πηγή Δήμος Τανάγρας Website

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα