Επαναχρησιμοποιώ ανακυκλώνω μειώνω

Με σύνθημα «Επαναχρησιμοποίηση Ανακύκλωση Μείωση των αποβλήτων (Reuse Recycle Reduce)» ο Δήμος Πολυγύρου, συμμετέχοντας στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων, διαθέτει στους μαθητές των δημοτικών σχολείων του Δήμου, ένα σετ από ανοξείδωτα καλαμάκια, πολλαπλών χρήσεων.
Η δράση, θέμα της οποίας, όπως ορίστηκε από τον Ελληνικό Οργανισμός Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ), ήταν «Αθέατα απόβλητα, πόσο πραγματικά ζυγίζουν», πραγματοποιείται μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.*
Στόχος της αποτελεί η μείωση -και γιατί όχι το σταμάτημα- της χρήσης των πλαστικών, τα οποία όχι μόνο δεν ανακυκλώνονται αλλά και αρκετές φορές μολύνουν το περιβάλλον για εκατοντάδες χρόνια.

Τα ανοξείδωτα καλαμάκια πολλαπλών χρήσεων αλλά και το μήνυμα της ανακύκλωσης, της επαναχρησιμοποίησης και της μείωσης των αποβλήτων θα φτάσουν στους μικρούς μαθητές με τη βοήθεια των δασκάλων τους.
Η διανομή στα δημοτικά σχολεία ξεκίνησε σήμερα και θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο επέκτασης της δράσης θεωρώντας πως η επιτυχία της είναι δεδομένη.

(Στις φωτογραφίες ο Δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος, παραδίδει τα καλαμάκια στην Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, Ευτυχία Παπανικολάου, για διανομή στα σχολεία Ορμύλιας και Μεταμόρφωσης και στον Αντιδήμαρχο Πολυγύρου, Χρήστο Κομπόγιαννο, για διανομή στο δημοτικό σχολείο Ζερβοχωρίων).

*Η δράση πραγματοποιείται σήμερα και όχι τον περασμένο Νοέμβριο λόγω των μέτρων για την πανδημία του covid (κλειστά σχολεία).

Πηγή Δήμος ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ Website

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα