«Πλούσια» δραστηριότητα του δημάρχου Μαρωνείας – Σαπών στις Βρυξέλλες

Πλούσια και δημιουργική ήταν η χθεσινή ημέρα στις Βρυξέλλες του Δημάρχου Μαρωνείας-Σαπών κ.Ντίνου Χαριτόπουλου, στο πλαίσιο των συναντήσεων του με θεσμικούς παράγοντες και Ευρωκοινοβουλευτικές ομάδες με στόχο την προώθηση αιτημάτων κοινωνικών ομάδων της Θράκης και την δόμηση συνεργασιών με τον ακριτικό Δήμο.

Μεταξύ των άλλων επαφών του ο Δήμαρχος συναντήθηκε με τους συνεργάτες του Έλληνα Επιτρόπου κ. Μαργαρίτη Σχοινά, Ευάγγελο Δεμίρη και Μαρία Κανελοπούλου, στους οποίους είχε την δυνατότητα να παρουσιάσει προτάσεις για την υλοποίηση δράσεων στον πολυπολιτισμικό Δήμο Μαρωνείας-Σαπών και οι οποίες έχουν άμεση σχέση με το χαρτοφυλάκιο του κ. Μ. Σχοινά. Προτάσεις οι οποίες κίνησαν το ενδιαφέρον του γραφείου του Έλληνα Επιτρόπου.

Επίσης είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον κ. Ευάγγελο Κατσιάβα, συντονιστή της ομάδας Ευρωβουλευτών του Κ.Κ.Ε., στον οποίο παρουσίασε τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα της περιοχής και ιδιαίτερα το πρόβλημα των καπνοπαραγωγών Έβρου-Ροδόπης και τις προτάσεις τους για την νέα Κ.Α.Π.

Με τον κ. Ιωάννη Δάλμα, σύμβουλο της Ομάδας των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, συζήτησε θέματα που αφορούν την εφαρμογή πολιτικών αειφορικής ανάπτυξης και της επιτροπής περιφερειών ενώ το απόγευμα συμμετείχε σε εκδήλωση κατά των χρυσωρυχείων που διοργάνωσαν οι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Σ.Κούλογλου και Κ.Αρβανίτης. Το θέμα αυτό της αντίρρησης της κοινωνίας της Θράκης, την προοπτική λειτουργίας χρυσωρυχείων στην περιοχή του Περάματος και των Σαπών έθεσε ο κ. Ντίνος Χαριτόπουλος σε όλους τους συνομιλητές του.

Από τις Βρυξέλλες ο κ. Ντίνος Χαριτόπουλος ανέδειξε όλα τα θέματα των συναντήσεων του σε εθνικά και περιφερειακά Μ.Μ.Ε.

 

Πηγή Δήμος Μαρωνείας Σαπών Website

 

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα