Πρόγραμμα ανάπτυξης του αθλητικού τουρισμού στον Ωρωπό

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ωρωπού και η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης Δήμου Ωρωπού (Πρόεδρος κ. Αναστασία Μαραβέλια), εγκαινιάζουν από φέτος το καλοκαίρι τη συνεργασία με έναν από τους μεγαλύτερους τουριστικούς ταξιδιωτικούς ομίλους (tour operator) εισερχόμενου τουρισμού. Μετά από ενδελεχή έρευνα, επέλεξε για λογαριασμό Επαγγελματικού Αθλητικού Ομίλου της Ρωσίας «Junior Football Club “Juventus” of the Russian Federation» τον Δήμο Ωρωπού, ως τόπο για τη διοργάνωση του προπονητικού προγράμματος της ομάδας, αλλά και ως ιδανικό προορισμό για τις διακοπές των οικογενειών των αθλητών.
Την αποστολή, η οποία θα αφιχθεί στα τέλη Ιουλίου απαρτίζουν επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, που έχουν επιλεγεί από τις ακαδημίες διαφόρων πόλεων για να ακολουθήσουν ειδικό πρόγραμμα καθημερινών προπονήσεων, στα πλαίσια της συνολικής τους επαγγελματικής τους εκπαίδευσης.
Σε συνεργασία με τον ΠΑΣ Ωρωπός και τον Πρόεδρό του κ. Ντούρμα, μετά το τέλος των προπονήσεων, θα διοργανωθεί φιλικός αγώνας μεταξύ της φιλοξενούμενης ομάδας και του ΠΑΣ Ωρωπός, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό και διακεκριμένους καλεσμένους του Ελληνικού Ποδοσφαίρου. Επίσης, Η Κ.Ε.Δ.Ω. έχει σχεδιάσει ειδική ξενάγηση στις ομορφιές και τις παραδόσεις του τόπου μας, με σημείο εκκίνησης το Ιερό του Αμφιάρειου.
Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ωρωπού, αξιοποιεί έτσι τις αθλητικές υποδομές του τόπου μας, συμβάλλοντας σημαντικά, στην ανάπτυξη ποιοτικών τουριστικών προϊόντων στον Δήμο Ωρωπού και συγκεκριμένα τον αθλητικό τουρισμό, με την αμέριστη και έμπρακτη υποστήριξη σε όλες τις φάσεις τις διοργάνωσης του Δημάρχου μας κ. Θωμά Ρούσση και του Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ω. κ. Στέφανου Δάβρη. Η διοργάνωση αυτή, δίνει στους αθλητικούς συλλόγους του Ωρωπού, μια μοναδική ευκαιρία να αγωνιστούν μέσα από τα φιλικά παιχνίδια με ξένους ομίλους, αλλά και να διερευνηθεί η δυνατότητα ανταλλαγής αθλητικών διοργανώσεων μεταξύ των ομίλων του εξωτερικού και των τοπικών ομάδων.
Η επιτυχία της πρώτης αυτής συνεργασίας, θα αποτελέσει μαζί με τις άλλες αθλητικές διοργανώσεις που προγραμματίζονται στον δήμο, το διαβατήριο για τη συνεχή φιλοξενία στον Ωρωπό διοργανώσεων διεθνούς προβολής, αλλά και την παρουσία του στους προορισμούς αθλητικού τουρισμού εκτός Ελλάδας. Η υποστήριξη του αθλητικού τουρισμού, του ταχύτερα αναπτυσσόμενου τουριστικού προϊόντος στις μέρες μας, αναμένεται να έχει ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα για την τοπική οικονομία και κοινωνία.

 

Περισσότερα

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα