H ΚΕΔΩ εγκαινιάζει σειρά εργαστηρίων δημιουργικής απασχόλησης με τα ηλεκτρονικά & την ρομποτική

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ωρωπού με ιδιαίτερη χαρά και τιμή υποδέχονται τον Έλληνα κατασκευαστή του R2D2, καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Ανχη Στρατού Ξηράς Ε.Π. Εμμ. Φραγκουλόπουλο, σε ένα μοναδικό ταξίδι στο μέλλον της ρομποτικής και των αυτοματισμών και τον κόσμο του Πολέμου των Άστρων. Στο ταξίδι αυτό, πλοηγός ο ίδιος ο R2D2 που θα μυήσει τα παιδιά στον κόσμο της τεχνητής νοημοσύνης. Το πρώτο αυτό Εργαστήρι Ρομποτικής και Αυτοματισμών εντάσσεται στο “Χαρούμενο & Δημιουργικό Καλοκαίρι 2017” για τους μαθητές Δ’ Ε’ & ΣΤ’ Δημοτικού.

Το εργαστήρι θα γίνει στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Κ.Α.Π.Η. Νέων Παλατίων, το Σάββατο 29 Ιουλίου και ώρα 10.00 π.μ. και πρόκειται να διαρκέσει 3 ώρες.

Στη διάρκεια του διαδραστικού αυτού εργαστηρίου οι μικροί μας δημότες, που έχουν τελειώσει την Δ’, Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού, θα κάνουν μια δροσερή καλοκαιρινή βουτιά στα ηλεκτρονικά και τη ρομποτική! Θα γνωρίσουμε τον R2D2, θα μιλήσουμε για το πώς φτιάχτηκε, θα δούμε τα πρώτα βήματα της κατασκευής του νέου ρομπότ από τον Πόλεμο των Άστρων ΒΒ-8, που κατασκευάζεται με την βοήθεια 3D εκτυπωτών. Θα μιλήσουμε για την τεχνολογία εκτύπωσης 3D και θα δούμε πώς μπορούμε να φτιάξουμε ένα πολύ απλό ρομπότ, από υλικά που μπορούμε να βρούμε μέσα σε κάθε σπίτι.

 

Περισσότερα

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα