Από τα Κουνουπιδιανά ξεκινά το πρόγραμμα του Δήμου Χανίων: «Διαλογή στην Πηγή (ΔσΠ) Βιοαποβλήτων»

Σήμερα Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023, ξεκινά από την περιοχή των Κουνουπιδιανών, η ενημέρωση για το νέο πρόγραμμα του Δήμου Χανίων «Διαλογή στην Πηγή (ΔσΠ) Βιοαποβλήτων», που θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά στην παραπάνω περιοχή. Βασικός στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος, είναι η πληροφόρηση των κατοίκων σχετικά με τη διαλογή των απορριμμάτων (υπολείμματα τροφών) που θα πρέπει να τοποθετούνται στους καφέ κάδους.

Στο πλαίσιο αυτό, τις επόμενες ημέρες, εκπρόσωποι του Δήμου Χανίων και της Διαδημοτικής Επιχείρησης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων [Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. Α.Ε. (ΟΤΑ)], θα πραγματοποιήσουν ενημέρωση «πόρτα–πόρτα», σε όλα τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις της Τοπικής Κοινότητας Κουνουπιδιανών, σχετικά με το νέο πρόγραμμα, θα διανείμουν έντυπο ενημερωτικό υλικό και θα καταγράψουν τα στοιχεία των κατοίκων που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, ώστε να τους διανεμηθεί ο απαραίτητος εξοπλισμός (κάδος, βιοδιασπώμενες σακούλες, κλειδί) για την πρώτη εφαρμογή.

Αν μένεις στα Κουνουπιδιανά… «Άνοιξε την πόρτα σου» – Ενημερώσου – Ενεργοποιήσου!

Γιατί:

ü  Τα απορρίμματα δεν είναι όλα ίδια και δεν είναι για «πέταμα»

ü  Ανακυκλώνουμε αποδοτικότερα όταν διαχωρίζουμε τα απορρίμματά μας

ü  Επιστρέφουμε στη φύση πολύτιμους πόρους (το κoμπόστ)

ü  Συμβάλουμε στη μείωση της παραγωγής των απορριμμάτων

ü  Βοηθάμε το Περιβάλλον μέσα από το σπίτι μας

Η επιτυχία της προσπάθειας αυτής εξαρτάται από όλους μας!

 

Το πρόγραμμα Διαλογή στην Πηγή (ΔσΠ) Βιοαποβλήτων

Με το πρόγραμμα Διαλογή στη Πηγή (ΔσΠ) Βιοαποβλήτων, θα διανεμηθούν δωρεάν, σε κάθε νοικοκυριό της Τ.Κ. Κουνουπιδιανών, μικροί καφέ κάδοι (κουζίνας) και βιοδιασπώμενες σακούλες,  για τη συλλογή των υπολειμμάτων τροφών, καθώς και ένα κλειδί με το οποίο θα ανοίγει ο κεντρικός κάδος του δρόμου, ώστε να απορρίπτεται το περιεχόμενου του μικρού κάδου (ή του οικιακού), όταν αυτός γεμίζει. Επίσης, θα τοποθετηθούν και νέοι καφέ κάδοι στις οδούς της περιοχής, ώστε τα απορρίμματα να συγκεντρώνονται και να οδηγούνται στο Εργοστάσιο Μηχανικής Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. Α.Ε. (ΟΤΑ), για την παραγωγή κόμποστ, ενός φυσικού λιπάσματος, εδαφοβελτιωτικού ουσιαστικά, πλούσιου σε οργανική ύλη.

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης «Δράσεις Διαλογής στη Πηγή Βιοαποβλήτων στο Δήμο Χανίων εκτός της Περιοχής Παρέμβασης της ΣΒΑΑ RECODE» με κωδικό ΟΠΣ 5052164, η οποία εντάχθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης στο Ε.Π «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη & συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ταμείο Συνοχής), από εθνικούς πόρους μέσω του ΠΔΕ καθώς και από ίδιους πόρους του Δήμου Χανίων.

Πηγή

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα