Απάντηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη στον αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γ. Γαβρίλη

Η έλλειψη δημοκρατικής αντίληψης και ευαισθησίας της σημερινής ομάδας που διοικεί την Περιφέρεια Αττικής είναι γνωστή.

Άλλοτε υβρίζουν ή απειλούν τους Δημάρχους που δεν συμφωνούν μαζί τους πάνω στα ζητήματα της Περιφέρειας Αττικής. Σε άλλες περιπτώσεις, αρνούνται να χρηματοδοτήσουν έργα σε Δήμους που δεν πρόσκεινται φιλικά μαζί τους.  Άλλες φορές, ασκούν κριτική σε Δημάρχους για τις θέσεις που εκφράζουν, όπως έγινε προχθές σε βάρος του Δημάρχου Ελληνικού , που τάχθηκε υπέρ της επένδυσης στην περιοχή του. Γι αυτό το λόγο δεν μας προκαλεί έκπληξη η νέα φραστική επίθεση που εξαπέλυσε ο αντι-περιφερειάρχης Πειραιά Γ. Γαβρίλης σε βάρος του Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε. Γ. Πατούλη.

Ο κ. Γαβρίλης προφανώς λειτουργεί ως «μπροστινός» της πολιτικά προϊστάμενης αρχής του κι επιλέγει, αντί να απαντήσει επί της ουσίας σε όσα ανέφερε ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. , να τον συκοφαντήσει. Αυτή την τακτική όμως χρησιμοποιούν όσοι δεν έχουν επιχειρήματα. Όσοι αισθάνονται «στριμωγμένοι» πολιτικά εξαιτίας της ασυνέπειας που διακρίνει τα λόγια από τις πράξεις τους.

Είναι προφανές ότι η απόφαση της Κυβέρνησης να ψηφίσει την επένδυση στο Ελληνικό, δοκιμάζει τις αντοχές και την ενότητα της παράταξης που διοικεί σήμερα την Περιφέρεια Αττικής.

Είναι λοιπόν εύλογο να μας απασχολεί το ζήτημα αυτό, όχι γιατί επιθυμούμε να επέμβουμε στα εσωτερικά της παράταξης αυτής, αλλά γιατί αυτή η διαμάχη που εκδηλώθηκε με αφορμή το ζήτημα του Ελληνικού, επηρεάζει άμεσα τους Δήμους μας. Επηρεάζει τους ρυθμούς λήψης αποφάσεων και υλοποίησης των έργων που χρειάζονται οι Δήμοι και οι τοπικές μας κοινωνίες.

Κι όλα αυτά επηρεάζουν τη ζωή των κατοίκων του Λεκανοπεδίου.

Αυτές οι ζωές μας ενδιαφέρουν, κι  όχι η δημοσιότητα, όπως άστοχα υποστηρίζει ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά.

Είναι σημαντικό για τις πόλεις μας να υπάρχει στην Περιφέρεια Αττικής μια ισχυρή κι αποτελεσματική Διοίκηση, κι όχι μια Διοίκηση που είναι δέσμια ιδεολογικών και μικροκομματικών αγκυλώσεων. Θεωρούμε ότι η έντιμη λύση όσων διαφωνούν με τη Διοίκηση της Περιφέρειας σε προγραμματικό και πολιτικό επίπεδο και ταυτόχρονα κατέχουν θέσεις ευθύνης , είναι η παραίτηση.

Η  διαχείριση των ζητημάτων της Αττικής είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να την εμπιστευτούμε σε ανθρώπους που βάζουν την καρέκλα και την εξυπηρέτηση μικροκομματικών συμφερόντων πάνω από την λαϊκή εντολή. Είναι πια καιρός να τελειώνει αυτό το πανηγύρι, που ταλαιπωρεί διαχρονικά την Αυτοδιοίκηση.

Ο κ. Γαβρίλης και όσοι συμμετέχουν στην ομάδα Διοίκησης της Περιφέρειας οφείλουν να εγγυηθούν ότι δεν θα μετατρέψουν τις θέσεις ευθύνης τους  σε όχημα προσωπικών σχεδιασμών. Με πράξεις κι όχι με λόγια και βερμπαλιστικές ανακοινώσεις, πρέπει να αποδείξουν ότι μπορούν να σταθούν στο ύψος των κρίσιμων περιστάσεων.

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα