Αντίθετη η ΚΕΔΕ σε τετελεσμένα γεγονότα που θέλουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση εκτός διαδικασίας παραχώρησης της χρήσης των παραλιών

Τη θέση ότι η όποια νομοθετική παρέμβαση που θα αφορά στη διαδικασία παραχώρησης της χρήσης των παραλιών θα πρέπει να έχει και τη σύμφωνη γνώμη της ΚΕΔΕ, διατύπωσε η αντιπροσωπεία  μελών του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ και δημάρχων που συναντήθηκαν σήμερα  με το Γ.Γ. Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών, Ν. Ματζάκο.

Ο νομικός σύμβουλος της ΚΕΔΕ Π. Ζυγούρης, ο οποίος εκπροσώπησε στη συνάντηση τον Πρόεδρο Γ. Πατούλη, επισήμανε στον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα ότι «δια του Προέδρου της η ΚΕΔΕ έχει αποστείλει επιστολή για το συγκεκριμένο ζήτημα, εκφράζοντας τις απόψεις του ΔΣ της ΚΕΔΕ».

Στη συνάντηση, ο Π.  Ζυγούρης και οι αιρετοί που συμμετείχαν, μετέφεραν την θέση του Προέδρου Γ. Πατούλη,  ότι οι Δήμοι πρέπει να έχουν πρωταρχικό ρόλο στο ζήτημα της παραχώρησης των παραλιών.

Αφού ενημερώθηκαν από τον κο Ν. Ματζάκο ότι καταρτίζεται Κοινή Υπουργική Απόφαση για το σχετικό θέμα, επισήμαναν πως «για την οποιαδήποτε απόφαση των συναρμοδίων Υπουργών Οικονομικών, Εσωτερικών κ.λπ.  που θα  προβλέπει διαφορετικό τρόπο παραχώρησης από το παρελθόν, θα πρέπει να έχει ενημερωθεί νωρίτερα επισήμως το ΔΣ της ΚΕΔΕ προκειμένου να εκφέρει τις απόψεις του».

Μάλιστα υπογράμμισαν στο Γ.Γ. ότι «σε κάθε τετελεσμένο γεγονός που η ΚΕΔΕ δε θα συμμετέχει και δεν θα έχει εκφράσει άποψη και θέση, η Τ.Α. θα είναι άκρως αντίθετη».

Οι αιρετοί που συμμετείχαν στη συνάντηση εξέφρασαν την ανησυχία τους και επισήμαναν ότι τους βρίσκουν  αντίθετους οι πληροφορίες που κάνουν λόγο για μεταφορά της αρμοδιότητας εκτός Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς κάτι τέτοιο πρακτικά θα σημαίνει τεράστια απώλεια εσόδων για τους δήμους.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι της ΠΕΔ Κρήτης, μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Ηρακλείου Β. Λαμπρινός, ο Δήμαρχος  Χανίων, Α. Βάμβουκας, ο Απόστολος Λουλουδάκης, Δημοτικός Σύμβουλος Χερσονήσου Κρήτης και μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ.   Ως εκπρόσωπος του Προέδρου, Γ. Πατούλη παρέστη και ο νομικός σύμβουλος της ΚΕΔΕ, Π. Ζυγούρης.

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα