Αίτημα Δημιουργίας Μόνιμης Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Στο Δήμο Πλατανιά

Ο Δήμαρχος Πλατανιά κ Ιωάννης Μαλανδράκης, με έγγραφο του, προς του Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ Χρυσοχοϊδη, τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος κ Κολοκούρη και με κοιν/ση στους Βουλευτές του Νομού και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες, επανήλθε στο χρόνιο αίτημα του για την Δημιουργία Μόνιμης Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο Δήμο Πλατανιά.
Ο Δήμαρχος στο αίτημα του αναφέρθηκε ότι”… ο Δήμος Πλατανιά, είναι ο μεγαλύτερος σε έκταση Δήμος του Νομού Χανίων, από τους μεγαλύτερους της χώρας, απαρτίζεται από 128 οικισμούς, στην έκταση του, υπάρχουν χιλιάδες εκτάρια καλλιεργειών και δασικών εκτάσεων, σε ορεινά και ημιορεινά εδάφη, ενώ κατά την εκτεταμένη τουριστική περίοδο υποδέχεται δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες σε καθημερινή βάση.
Θεωρείτε επιβεβλημένη, η δημιουργία μόνιμης Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο Δήμο Πλατανιά προκειμένου να καλυφθούν με τον καλύτερο δυνατό και άμεσο τρόπο οι ανάγκες πυρόσβεσης, όταν αυτές απαιτούνται, και σε κάθε περίπτωση να συσταθεί εποχιακό πυροσβεστικό κλιμάκιο στη ΔΕ Βουκολιών με έδρα τις Βουκολιές, στην τρέχουσα αντιπυρική περίοδο.
Η στέγαση του ανωτέρω κλιμακίου θα γίνει σε υποδομές του Δήμου…”
Τελειώνοντας ο κ. Μαλανδράκης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα στάθμευσης του πυροσβεστικού ελικοπτέρου τύπoυ Ericsson στην Κρήτη,καθώς ο συγκεκριμένος τύπος ελικοπτέρου είναι εντυπωσιακά αποτελεσματικότερος έναντι άλλων εναέριων μέσων ζητώντας τη μόνιμη στάθμευση του συγκεκριμένου ελικοπτέρου στα Χανιά, το οποίο θα μπορεί να επέμβει άμεσα σε ολόκληρο το Νομό καθώς και στην ευρύτερη περιοχή του Νοτίου Αιγαίου.

 

Πηγή Δήμος Πλατανιάς Website

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα