Α. Τζιτζικώστας – Απολογισμός 2022: Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μέσα σε δύσκολες συνθήκες συνεχίζει να αποτελεί φορέα σταθερότητας και αποτελεσματικότητας

Τον απολογισμό των πεπραγμένων της διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για το 2022 παρουσίασαν στην ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και οι Τοπικοί και Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες.
Ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες, τα έργα και τις δράσεις που υλοποιήθηκαν στη διάρκεια του προηγούμενου έτους από τη διοίκηση της Περιφέρειας, επισημαίνοντας ότι “το 2022 ήταν μία ακόμα δύσκολη χρονιά, που μας έφερε μπροστά σε πολλές και μεγάλες προκλήσεις, από την ενεργειακή και κλιματική κρίση, μέχρι την εκτόξευση του πληθωρισμού και την ακρίβεια, που πλήττει κάθε οικογένεια στον τόπο μας και σε ολόκληρη τη χώρα. Και κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες δώσαμε μάχες σε όλα τα μέτωπα, στην υγεία, την κοινωνία και την οικονομία, συνεχίζοντας ταυτόχρονα να βάζουμε τα θεμέλια, που αλλάζουν κάθε μέρα τον τόπο μας και με τα οποία χτίζουμε την Μακεδονία της επόμενης ημέρας”.
Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης, με περισσότερα από 8.500 μικρά, μεσαία και μεγάλα έργα και δράσεις που υλοποιούμε με ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους, σε όλους τους τομείς και στις επτά Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κάνουμε καλύτερη την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής όλων των πολιτών, στηρίζουμε τις τοπικές επιχειρήσεις και τις θέσεις εργασίας, ενισχύουμε τα νοσοκομεία, εκσυγχρονίζουμε τα σχολεία, προστατεύουμε το περιβάλλον, υποστηρίζουμε τους ευάλωτους συμπολίτες μας και δίνουμε ώθηση στον τόπο μας για μία βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη που θα φτάνει σε κάθε σπίτι”.
Το μήνυμα του κ. Τζιτζικώστα στην ομιλία του για τον απολογισμό ήταν το εξής: “Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μέσα σε δύσκολες συνθήκες, συνεχίζει να αποτελεί φορέα σταθερότητας και αποτελεσματικότητας, συνεχίζει να ανταποκρίνεται σε ανάγκες που εκτείνονται και πέρα από την αποστολή της. Στην προσπάθεια αυτή γίνονται και λάθη, και καθυστερήσεις και παραλείψεις, όμως είμαστε πάντα εδώ για να τα διορθώνουμε”.
Ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε όλους τους Αντιπεριφερειάρχες και τους Τομεάρχες, που καθημερινά δίνουν έναν τεράστιο αγώνα για να φέρουν λύσεις. Αλλά και όλους τους Περιφερειακούς Συμβούλους της “Αλληλεγγύης”, που είναι σταθερά δίπλα στους συμπολίτες μας, ακούνε τις πραγματικές ανάγκες και αναδεικνύουν ζητήματα στα οποία δίνουμε απαντήσεις. Όπως και τους εργαζόμενους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Διαχειριστικής μας Αρχής, που όπως είπε “είναι η ψυχή της προσπάθειας που κάνουμε για το καλύτερο του τόπου μας”. Ο κ. Τζιτζικώστας ευχαρίστησε επίσης τις Παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου και τους Περιφερειακούς Συμβούλους, “για την εποικοδομητική κριτική τους, αλλά και για το γεγονός ότι στα μεγάλα και τα σημαντικά για τον τόπο, την πατρίδα και τους πολίτες, ενώσαμε τις δυνάμεις μας και καταστήσαμε την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, πρότυπο συνεργασίας για όλη τη χώρα”.
Τέλος ο κ. Τζιτζικώστας επανέλαβε τη δέσμευσή του ότι “θα συνεχίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις, με όλα τα μέσα και τις δυνατότητες που διαθέτουμε, με μεθοδικότητα και πολλή δουλειά, με την εμπιστοσύνη που όλα αυτά τα χρόνια δημιουργήσαμε να υλοποιούμε το όραμα που μας ενώνει, να χτίζουμε τη Μακεδονία του 2030. Μια Περιφέρεια σύγχρονη, έξυπνη, πράσινη και ανθρώπινη, που θα αντανακλά τον καλύτερό μας εαυτό και θα νιώθουμε σιγουριά και αισιοδοξία για τη ζωή μας, την οικογένειά μας και το μέλλον. Το είπαμε, το κάνουμε πράξη. Μαζί συνεχίζουμε”.

Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

[td_block_social_counter facebook="cityconnectnewsgreece" style="style6 td-social-boxed" open_in_new_window="y" f_counters_font_family="394" f_network_font_family="891" f_counters_font_size="eyJhbGwiOiIxNCIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEzIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMiJ9" f_network_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjExIiwicG9ydHJhaXQiOiI5In0=" counter_color="#ffffff" counter_color_h="#ffffff" network_color="#ffffff" network_color_h="#ffffff" tdc_css="eyJsYW5kc2NhcGUiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjMwIiwiZGlzcGxheSI6IiJ9LCJsYW5kc2NhcGVfbWF4X3dpZHRoIjoxMTQwLCJsYW5kc2NhcGVfbWluX3dpZHRoIjoxMDE5LCJwb3J0cmFpdCI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMjAiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBvcnRyYWl0X21heF93aWR0aCI6MTAxOCwicG9ydHJhaXRfbWluX3dpZHRoIjo3NjgsInBob25lIjp7Im1hcmdpbi1ib3R0b20iOiI0MCIsImRpc3BsYXkiOiIifSwicGhvbmVfbWF4X3dpZHRoIjo3NjcsImFsbCI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiNDAiLCJkaXNwbGF5IjoiIn19" twitter="CityConnectgr" youtube="UCAw9690RMUGyhc0XY-L3vwg"]

Τελευταία Νέα