Για πρώτη φορά από την δημιουργία του θα επισκευαστεί και θα αναβαθμιστεί με πόρους ΕΣΠΑ το Γενικό Νοσοκομείο Αργοστολίου

Επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς πραγματοποίησε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, συνοδευόμενη από τον Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας, Κοινωνικής Συνοχής και Απασχόλησης Κώστα Ζορμπά και τον Επιστημονικό Συνεργάτη του σε θέματα Υγείας, Ιατρό Γιώργο Μηλιό, όπου συναντήθηκαν με τον Διοικητή κ. Φώτιο Μεσσάρη.

Ενημερώθηκαν για τα τρέχοντα θέματα από τον Διοικητή και αντάλλαξαν απόψεις για τα προβλήματα του Νοσοκομείου τόσο σε κτηριακή και υλικοτεχνική υποδομή, όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό.

Η Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου ενημέρωσε τον Διοικητή ότι έχει εκτενώς αναφέρει τα ιδιαίτερα προβλήματα και ελλείψεις του Γενικού Νοσοκομείου Αργοστολίου στου Υπουργό κ. Βασίλη Κικίλια, όπως και στον Υφυπουργό κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη, και ζήτησε την υποστήριξή τους για την αναβάθμισή του με στόχο να ανταποκριθεί στις ανάγκες της ασφάλειας των κατοίκων και των ποιοτικών υπηρεσιών δημόσιας υγείας.

Ανακοίνωσε, επίσης, ότι στο πρόγραμμα που έχει εκπονήσει η Περιφέρεια για την επισκευή και γενική αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας θα ενταχθεί και το Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς, λόγω των σοβαρών ζημιών που έχει υποστεί από τους σεισμούς του 2014 και τις επείγουσες ανάγκες που αντιμετωπίζει.

Ο κ. Μεσσάρης ευχαρίστησε για τον σχεδιασμό της Περιφέρειας, ενημερώνοντας ότι το Γενικό Νοσοκομείο Αργοστολίου δεν έχει υποστεί σοβαρή συντήρηση και επισκευή από την κατασκευή του, ούτε μετά τους σεισμούς του 2014.

Επίσης, ο Διοικητής ενημέρωσε ότι έχει προχωρήσει η διαδικασία προμήθειας ιατρικών μηχανημάτων από το Ιnterreg σε πρόγραμμα που διαχειρίζεται η περιφέρεια Ιονίων Νήσων στο οποίο τους προηγούμενους μήνες εντάχθηκε και το Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα παραδοθούν.

Η Περιφερειάρχης και ο Αντιπεριφερειάρχης ζήτησαν από τον Διοικητή κ. Μεσσάρη την στενή συνεργασία για την αποτύπωση της κατάστασης του Νοσοκομείου με στόχο την εκπόνηση των απαραίτητων μελετών που θα αναλάβει η Περιφέρεια.

Πηγή

https://pin.gov.gr/home

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα