Η τοιχογραφία στο Πολιτιστικό Καλαβρύτων που ελκύει το ενδιαφέρον των επισκεπτών.

Τρεις εβδομάδες μετά την ολοκλήρωση της, στον πλευρικό τοίχο του Πολιτιστικού Κέντρου Καλαβρύτων, η τοιχογραφία που φιλοτέχνησε ο καλλιτέχνης Insane51 με αφορμή την παρουσία και το αφιέρωμα στα Καλάβρυτα της ταξιδιωτικής εκπομπής της ΕΡΤ-3 «Η Τέχνη του Δρόμου», προσελκύει το ενδιαφέρον τόσο των κατοίκων του Δήμου όσο και των επισκεπτών της περιοχής.

Το έργο έχει ως κεντρικό θέμα του την Ελευθερία και σαφώς συνδέεται με την βαριά ιστορική παρακαταθήκη και την πρωτοπορία των Καλαβρύτων στους αγώνες του Έθνους. Να σημειωθεί, επίσης, ότι η τοιχογραφία είναι φιλοτεχνημένη σε 3D και έχει δυο κεντρικά στοιχεία. Με ειδικά 3D γυαλιά ο θεατής μπορεί να διακρίνει τα δύο αυτά στοιχεία ξεχωριστά, ανάλογα με το φίλτρο που χρησιμοποιείται.

Ο Insane51 είναι ο καλλιτέχνης και παρουσιαστής της εκπομπής «Η Τέχνη του Δρόμου» Στάθης Τσαβαλιάς, ένας από τους πλέον γνωστούς και επιδραστικούς mural artists παγκοσμίως, ο οποίος με την τεχνοτροπία του κατάφερε να δημιουργήσει καινούργιες τάσεις. Χαρακτηρίζεται για τη μοναδική, φωτορεαλιστική τεχνική του που αναμιγνύει την τρίτη διάσταση με το street art, δημιουργώντας μοναδικά οπτικά εφέ, που αποκαλύπτονται μέσα από τη χρήση 3D γυαλιών ή ειδικού φωτισμού.

Τα έργα του έχουν βρεθεί σε πολύ γνωστές γκαλερί του εξωτερικού όπως την ABV-Atlanta, την MATHGOTH-Paris, αλλά και στο Miami Art Basel. Επίσης έχει συμμετάσχει σε πολλά festival παγκοσμίως και έχει κερδίσει ανεπίσημα το ρεκόρ Guiness για το μεγαλύτερο 3D anaglyphic mural έργο.


Πηγή Δήμος Καλαβρύτων Website

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
6ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα