Υπογράφηκε η σύμβαση για την Προμήθεια και εγκατάσταση Σταθμών Κοινόχρηστων Ποδηλάτων στο Δήμο Αλεξάνδρειας

Υπογράφηκε, από το Δήμαρχο Αλεξάνδρειας Παναγιώτη Γκυρίνη, σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία «BRAINBOX ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Α.Ε.», εκπροσωπούμενη από τον κ. Γεώργιο Βουλγαρούδη, που αφορά την «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑΘΜΩΝ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ» και η οποία αποτελεί το υποέργο Νο 5 της Πράξης : «ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ».

Ο προϋπολογισμός της μελέτης της προμήθειας ανέρχεται σε 91.536,80€ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24% και χρηματοδοτείται από Πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Φορέας χρηματοδότησης της παρούσας σύμβασης είναι το ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ» – ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΑΞ 01 – Ανάπτυξη επιχειρηματικότητας με Τομεακές προτεραιότητες.

Το σύστημα θα περιλαμβάνει συνολικά 2 σταθμούς ποδηλάτων που θα εξυπηρετούν τους δημότες της περιοχής, με 14 συνολικά θέσεις στάθμευσης-κλειδώματος (7 ανά σταθμό) και 30 ποδήλατα (είκοσι ηλεκτρικά και δέκα συμβατικά), που θα εγκατασταθούν σε κεντρικά σημεία της πόλης, με χρονική διάρκεια παράδοσης από τον ανάδοχο σε δύο (2) μήνες.

Ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας μετά την υπογραφή της σύμβασης έκανε τη παρακάτω δήλωση:

“Με την προμήθεια των κοινόχρηστων ποδηλάτων, δίνουμε την ευχέρεια στους πολίτες του Δήμου μας, να χρησιμοποιούν ένα μέσο φιλικό προς το περιβάλλον, το ποδήλατο, για όσο χρόνο επιθυμούν, επιστρέφοντας το σε κάποιο από τα εγκαταστημένα σημεία στάθμευσης, πετυχαίνοντας, την μείωση της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων στην πόλη, με ταυτόχρονη μείωση στους ρύπους και την ηχορύπανση”.

Πηγή Δήμος Αλεξάνδρειας Website

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα