Υπογραφή Σύμβασης προμήθειας και τοποθέτησης νέων ιστών και φωτιστικών σωμάτων ηλεκτροφωτισμού, σε Μάλεμε, Πύργο Ψηλονέρου, Ταυρωνίτη, του Δήμου Πλατανιά

Στo πλαίσιo παρέμβασης για την ενεργειακή αναβάθμιση κοινόχρηστων χώρων και αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Πλατανιά, σήμερα 10 Αυγούστου 2021 και μετά από διενέργεια ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού, υπογράφηκε η σύμβαση προμήθειας του εξοπλισμού και της τοποθέτησης του, από τον Δήμαρχο κ.Ιωάννη Μαλανδράκη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας. Η σύμβαση προβλέπει την απεγκατάσταση 172 παλαιών ιστών ηλεκτροφωτισμού και την τοποθέτηση και εγκατάσταση σε λειτουργία, ισάριθμων νέων ιστών ηλεκτροφωτισμού με τα αντίστοιχα φωτιστικά κορυφής, τύπου LED.

Επίσης προβλέπεται και η προμήθεια 160 νέων φωτιστικών σωμάτων τύπου LED “υψηλού φωτισμού”, τα οποία θα αντικαταστήσουν ισάριθμα παλαιά φωτιστικά στο σύνολο του Δήμου.

Είχαν προηγηθεί χρονοβόρες διαδικασίες για την εκπόνηση των απαραίτητων μελετών και τη λήψη των απαιτούμενων εγκρίσεων, όπως προβλεπόταν, για τη χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ».

Η παρέμβαση αφορά τον παραλιακό δρόμο Πύργου Ψηλονέρου – Μάλεμε καθώς και τον παραλιακό δρόμο στον Ταυρωνίτη.

Εκτός από την επιτακτική ανάγκη αντικατάστασης λόγω φθοράς των παραπάνω ιστών και ενεργοβόρων και κοστοβόρων φωτιστικών, επιτυγχάνεται όχι μόνο η ενεργειακή αναβάθμιση της εν λόγω περιοχής αλλά και η τήρηση των αρχών αποφυγής της φωτορύπανσης καθώς οι εν λόγω παραλίες αποτελούν πυρήνα ωοτοκίας θαλάσσιων χελωνών Caretta caretta.

Οι εν λόγω λαμπτήρες είναι τύπου LED (LightEmittingDiode – Δίοδος Εκπομπής Φωτός) εξοικονόμησης ενέργειας, πράσινης τεχνολογίας, υψηλής ενεργειακής απόδοσης.

Στόχος της παρέμβασης είναι η εξοικονόμηση ενέργειας σε ποσοστό τουλάχιστον 50%, ενώ τα οφέλη, είναι τόσο σε οικονομικό όσο και σε περιβαλλοντικό επίπεδο.

Η αντικατάσταση θα ξεκινήσει σταδιακά το επόμενο διάστημα.

 

Πηγή Δήμος Πλατανιάς Website

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
6ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα