Υπογραφή Σύμβασης Για Το Έργο «ΑΝΑΔΕΙΞΗ Και Αξιοποιηση Πετρινης Θολωτης Γεφυρας Στην Τ.Κ.Πρασε», Στον Δήμο Πλατανιά

Υπογράφτηκε στο Δημαρχείο Πλατανιά, από τον Δήμαρχο Πλατανιά κ. Γιάννη Μαλανδράκη και τον εκπρόσωπο της ανάδοχης εταιρείας, σύμβαση για το έργο «ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΠΕΤΡΙΝΗΣ ΘΟΛΩΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΣΤΗΝ Τ.Κ.ΠΡΑΣΕ». Το έργο, προϋπολογισμού μελέτης 57.000,00€, αφορά την ανάδειξη και αξιοποίηση του περιβάλλοντα χώρου της παλαιάς πέτρινης θολωτής γέφυρας στο «Ποντικόρυακο» του Πρασέ, η οποία μέχρι και το 1970 ήταν προσβάσιμη, αφού αποτελούσε τμήμα του επαρχιακού δρόμου. Οι εργασίες περιλαμβάνουν καθαρισμό από την πυκνή χαμηλή βλάστηση, κλάδεμα δέντρων, απαραίτητη σήμανση με πινακίδες, ώστε να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των πεζών και των οχημάτων, αποκατάσταση της πρόσβασης προς τον κεντρικό δρόμο. Δεν προβλέπεται να γίνει παρέμβαση στη γέφυρα, που αποτελεί και νεότερο μνημείο, αλλά θα πραγματοποιηθούν κατασκευές και τοποθέτηση εξοπλισμού αναψυχής στον περιβάλλοντα χώρο αυτής, όπως πέτρινη βρύση, παγκάκια, ξύλινο στέγαστρο, ξύλινη κούνια τριών θέσεων, προστατευτικό κιγκλίδωμα, ενημερωτική πινακίδα κ.α.
Η πίστωση του παραπάνω έργου προέρχεται από το Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014 – 2020 προσέγγιση CLLD LEADER», με συγχρηματοδότηση από το Ε.Γ.Τ.Α.Α. και από Εθνική Δαπάνη, που εξασφάλισε ο Δήμος Πλατανιά.

The post Υπογραφή Σύμβασης Για Το Έργο «ΑΝΑΔΕΙΞΗ Και Αξιοποιηση Πετρινης Θολωτης Γεφυρας Στην Τ.Κ.Πρασε», Στον Δήμο Πλατανιά appeared first on Δήμος Πλατανιά – Platanias Municipality.

Πηγή Δήμος Πλατανιάς Website

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα