Υπεγράφη η σύμβαση για τα συμπληρωματικά έργα αναβάθμισης Αλιευτικού Καταφυγίου Πρέβεζας

Υπεγράφη μεταξύ του Δημάρχου Πρέβεζας κ. Νίκου Γεωργάκου και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρίας «Ορράον ΑΤΕ» κ. Παναγιώτη Ρεμπή η σύμβαση για την κατασκευή του έργου: «Συμπληρωματικά έργα αναβάθμισης Αλιευτικού Καταφυγίου Πρέβεζας», προϋπολογισμού 234.000 ευρώ που είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αλιείας και Θάλασσας 2014-2020».
Πιο συγκεκριμένα στο πλαίσιο του έργου θα γίνει χωροθέτηση του Καταφυγίου με ταυτόχρονη περίφραξή του στο σημείο που σήμερα βρίσκεται η συστοιχία των τσιμεντένιων ιστών φωτισμού, ενώ θα δημιουργηθούν θέσεις στάθμευσης, ελεγχόμενη πύλη εισόδου-εξόδου των χρηστών και τοποθέτηση λυόμενου οικίσκου παράπλευρου της εισόδου που θα χρησιμοποιείται ως μικρό φυλάκιο ελέγχου.
Επίσης θα γίνει επίστρωση με άσφαλτο στο τμήμα μεταξύ περίφραξης και νησίδας, αντικατάσταση των ιστών οδοφωτισμού με τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων τύπου βραχίονα τεχνολογίας led, ενώ θα εγκατασταθεί λυόμενος οικίσκος που θα χρησιμοποιείται ως αποθηκευτικός χώρος.
Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος ανέφερε σχετικά:
«Η αναβάθμιση του Αλιευτικού Καταφυγίου Πρέβεζας αποτελεί ένα πάγιο αίτημα των αλιέων μας το οποίο υλοποιούμε προκειμένου να κάνουμε πιο ασφαλή και πιο λειτουργικό το συγκεκριμένο χώρο. Θα ακολουθήσουν κι άλλες παρεμβάσεις για τη βελτίωση των υποδομών του Καταφυγίου, προκειμένου να υπάρχουν σύγχρονες συνθήκες ελλιμενισμού των αλιευτικών σκαφών τα οποία αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ναυτικής παράδοσης του τόπου μας».
spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα