Ξεκινούν οι διαδικασίες κτηματογράφησης στον Δήμο Ρήγα Φεραίου

Ξεκινά η διαδικασία κτηματογράφησης στον Δήμο Ρήγα Φεραίου και ήδη πραγματοποιήθηκε μια πρώτη συνάντηση στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου στο Βελεστίνο τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου,  εκπροσώπων της Κοινοπραξίας που θα αναλάβει τη κτηματογράφηση, με τον Δήμαρχο Ρήγα Φεραίου, κ. Δημήτρη Νασίκα, μέλη του δημοτικού συμβουλίου και εκπροσώπους φορέων.

Η συνάντηση αφορούσε μία πρώτη επαφή και γνωριμία των αρμοδίων της κτηματογράφησης με τον Δήμο και μία γενική ενημέρωση για τον τρόπο που θα λειτουργήσει το κτηματολόγιο στην περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου, τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί, τον τρόπο υποβολής των δηλώσεων των δημοτών και των δικαιολογητικών που απαιτούνται.

Την κτηματογράφηση της Μαγνησίας έχει αναλάβει η «ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ-ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ» με έδρα της τη Λάρισα. Αποτελείται από τις εταιρείες «ΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΜΕΛΕΤΩΝ Ε.Ε», «ΠΡΟΒΟΛΙΚΗ Ε.Ε», «ARC Ε.Ε» και από την κα. Δημόγλου Αλεξάνδρα.

Για τον Δήμο Ρήγα Φεραίου υπεύθυνη είναι η εταιρεία «ARC Ε.Ε», η οποία από τις 12 Φεβρουαρίου 2018 ξεκινά τη διαδικασία της κτηματογράφησης με τη σύνταξη του προκαταρτικού υπόβαθρου και σε διάστημα 6 μηνών θα ξεκινήσει η συλλογή των δηλώσεων με τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά και θα ολοκληρωθεί τέλος του χρόνου. Θα ακολουθήσουν αναλυτικές ενημερώσεις σε όλα τα Τοπικά διαμερίσματα από τους εκπροσώπους της εταιρείας. Οι δημότες θα πρέπει να φροντίσουν να έχουν τίτλους κτήσης και τοπογραφικά των ακινήτων τους.

Ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, κ. Δημήτρης Νασίκας, δήλωσε: «Ενημερωθήκαμε για τη διαδικασία της κτηματογράφησης η οποία ξεκινά στον Δήμο μας. Σταδιακά θα ενημερωθούν πλήρως για τη διαδικασία τα δικαιολογητικά όλες οι Τοπικές Κοινότητες. Θεωρούμε ότι είναι πολλά τα οφέλη του Εθνικού Κτηματολογίου, καθώς πραγματοποιείται οριστική καταγραφή και κατοχύρωση της ιδιοκτησίας των δημοτών με σύντομες και απλές διαδικασίες, διασφαλίζει πλήρως τη δημόσια και δημοτική περιουσία θέτοντας ασφαλή όρια χωρίς αμφισβητήσεις».

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν, ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, κ. Δημήτρης Νασίκας, ο νόμιμος γενικός εκπρόσωπος της Κοινοπραξίας, κ. Κωνσταντίνος Κίτος, οι εκπρόσωποι της εταιρείας «ARC Ε.Ε», η οποία είναι αρμόδια για τον Δήμο Ρήγα Φεραίου, κ.κ Δημήτρης Βαλάρης, Κωνσταντίνος Ιακωβάκης και Ιωάννης Τσαγαλής, η Δικηγόρος και μέλος της Κοινοπραξίας, κα. Αλεξάνδρα Δημόγλου, η αναπληρωτής της Κοινοπραξίας, κα. Ολυμπία Γεραγά, οι Αντιδήμαρχοι, κ.κ Γιάννης Παπαϊωάννου, Σταύρος Χατζής και Νίκος Πρίντζος, ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, κ. Τριαντάφυλλος Παπαϊωάννου, η πρώην Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Δήμου Ρήγα Φεραίου, κα. Βασιλική Παπανικολάου-Χατζοπούλου, ο δημοτικός σύμβουλος, κ. Μιχάλης Κουσκουρίδας, ο Πρόεδρος της Δ.Κ Βελεστίνου, κ. Γιώργος Παπατόλιας, η Πρόεδρος της Τ.Κ Κερασιάς, κα. Αντωνία Χασιώτη, ο Πρόεδρος της Τ.Κ Καναλίων, κ. Κλεάνθης Μπεφάνης, ο Πρόεδρος της Τ.Κ Αερινού, κ. Κωνσταντίνος Μπλέτσας, ο τοπικός σύμβουλος της Τ.Κ. Κεραμιδίου, κ. Χρήστος Γαλάτος.

Πηγή: Δήμος Ρήγα Φεραίου

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα