Ξεκινάει το έργο της αποκατάστασης κατεστραμμένων οδοστρωμάτων στη Νίκαια

Υπογράφηκε από το Δήμαρχο Κιλελέρ Θανάση Νασιακόπουλο και εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας η σύμβαση έργου που αφορά  στην αποκατάσταση κατεστραμμένων δρόμων από πλημμύρες στην τοπική κοινότητα Νίκαιας.

Τα σφοδρά καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν εκτεταμένες ρηγματώσεις στα οδοστρώματα, αδρανή υλικά παρασύρθηκαν δημιουργώντας επικίνδυνες αυλακώσεις, τα φρεάτια αδυνατούν να παραλάβουν  τα όμβρια ύδατα με αποτέλεσμα  να δημιουργούνται πλημμυρικά φαινόμενα. Κρίθηκε άμεση η ανάγκη να αποκατασταθούν τα κατεστραμμένα οδοστρώματα.

Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν με απευθείας ανάθεση μέσω της διαδικασία της διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση λόγω κατεπείγουσας ανάγκης σύμφωνα με το άρθρο 32 του Ν.4412/2016.

Προβλέπεται να αποκατασταθούν 9.200μκαι η  απαιτούμενη δαπάνη εργασιών ανέρχεται στο ποσό των 200.000 Ευρώ.

Η ανάδοχος εταιρεία θα εφαρμόσει τις προδιαγραφές και τις απαιτήσεις της μελέτης που  συντάχθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κιλελέρ.

Ο Θανάσης Νασιακόπουλος δήλωσε σχετικά:

Από την πρώτη στιγμή δεσμευτήκαμε ότι θα διεκδικήσουμε και θα αξιοποιήσουμε κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο για να αποκαταστήσουμε και να αναβαθμίσουμε τις βασικές υποδομές του Δήμου που επλήγησαν από ακραία καιρικά φαινόμενα. Μία από τις βασικότερες είναι το οδικό δίκτυο. Σύντομα θα εξαγγείλουμε και θα προχωρήσουμε σε ανάλογα έργα σε όλες τις τοπικές κοινότητες του Δήμου Κιλελέρ. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που η Πολιτεία αποδέχθηκε το αίτημα της αποκατάστασης και ενέκρινε τη χρηματοδότηση του έργου.

Στην υπογραφή της σύμβασης ήταν παρόντες οι αντιδήμαρχοι Σπύρος Ακριβούλης, Αντώνης Ρεντζιάς, Αχιλλέας Χατζούλης και Αλέκος Χονδρονάσιος καθώς και η Γ.Γ. του Δήμου Βάνα Χλιάπη – Γκουνιαρούδη.

Πηγή

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα