Τρεις νέες κοινωνικές δράσεις από τον Δήμο Σερρών για τη στήριξη των οικογενειών με χαμηλό εισόδημα

Νέες κοινωνικές δράσεις για τη στήριξη των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων υλοποιεί ο Δήμος Σερρών ενισχύοντας τις οικογένειες με χαμηλό εισόδημα για την κάλυψη των αναγκών των παιδιών από την πρώτη στιγμή της γέννησης τους μέχρι την ολοκλήρωση των σπουδών τους.

Τα τρία νέα προγράμματα που απευθύνονται στις οικογένειες με νεογνά, μαθητές και φοιτητές ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης τη Δευτέρα 29 Αυγούστου τονίζοντας ότι πρώτο μέλημα της Δημοτικής Αρχής αποτελεί η στήριξη της οικογένειας, του βασικού πυρήνα της κοινωνίας μας ειδικά σε μία περίοδο όξυνσης των κοινωνικών προβλημάτων και δημογραφικής κρίσης.

«Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί παρουσιάζουμε σήμερα τρεις κοινωνικές δράσεις με τις οποίες γίνεται πραγματικότητα μία δέσμευση την οποία ως “Συμμαχία Σερραίων” είχαμε αναλάβει προεκλογικά υλοποιώντας τον στόχο μας για έναν αλληλέγγυο Δήμο.

Οι δράσεις αυτές ισχυροποιούν περαιτέρω το ευρύ δίχτυ κοινωνικής προστασίας που έχουμε δημιουργήσει από την αρχή της θητείας μας μέσα από μέτρα ανακούφισης των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων, τη σύσταση νέων κοινωνικών δομών και την ενίσχυση των υφιστάμενων, ώστε να μην μείνει κανείς μόνος του στην κρίση», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης συγχαίροντας όλους τους ανθρώπους στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Σερρών και την αρμόδια Αντιδήμαρχο Σωτηρία Πάνου για το εξαιρετικό έργο που προσφέρουν.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμος Σερρών μέσω της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας προχωρά στις εξής δράσεις:

1. Πρόγραμμα «Στηρίζω τα Νεογνά» με την παροχή διατακτικών επιταγών 500 ευρώ στις άπορες οικογένειες με νεογνά έως 12 μηνών αποκλειστικά για την αγορά βρεφικών ειδών.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων και των απαραίτητων δικαιολογητικών στη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας έχει ξεκινήσει ήδη και θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου.

2. Πρόγραμμα «Τσάντα του μαθητή» με την παροχή διατακτικών επιταγών 150 ευρώ σε παιδιά άπορων οικογενειών για την αγορά των αναγκαίων σχολικών ειδών.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται από 5 έως 20 Σεπτεμβρίου στη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας.

3. Πρόγραμμα «Στηρίζω τον φοιτητή» για την ενίσχυση των Σερραίων φοιτητών από χαμηλές εισοδηματικές τάξεις για την αγορά φοιτητικού εξοπλισμού. Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Σερρών θα παρέχει στους φοιτητές που πληρούν τα κριτήρια διατακτικές επιταγές των 1.000 ευρώ.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται από 20 Σεπτεμβρίου έως 15 Οκτωβρίου.

Από την πλευρά της η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας Σωτηρία Πάνου – Αναστασιάδου τόνισε ότι από τις τρεις δράσεις θα ενισχυθούν στη διετία συνολικά 130 οικογένειες σημειώνοντας ότι το πλέγμα της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Σερρών ενισχύεται και εμπλουτίζεται συνεχώς.

Πηγή: Δήμος Σερρών

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα