Το νερό αντικείμενο έρευνας μαθητών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αγ. Νικολάου στο πλαίσιο “Erasmus” με μαθητές της Πολωνίας

Το νερό, που διαχρονικά και διαπολιτισμικά υπάρχει σ΄ όλους τους τομείς της ζωής μας και που ο Θαλής ο Μιλήσιος, ένας από τους πρώτους φιλόσοφους της αρχαίας Ελλάδας, υποστήριξε ότι είναι η αρχή των πάντων, αποτέλεσε το αντικείμενο έρευνας και γνώσης των μαθητών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Νικολάου, στο πλαίσιο του προγράμματος “Erasmus”, που υλοποιείται σε συνεργασία με μαθητές της Πολωνίας και συντονίστρια χώρα την Τουρκία.
Το πρωί της Παρασκευής (6/5), μαθητές της Τετάρτης Δημοτικού (Δ1) του παραπάνω σχολείου, επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου κ. Αντώνη Ζερβό, συνοδευόμενοι από τον Δ/ντη του Σχολείου κ. Γιώργο Μαμάκη και την εκπαιδευτικό κ. Βούλα Παγκάλου, προκειμένου να τον ενημερώσουν για τις δράσεις που υλοποιούν με την συνδρομή του σχολείου και να μοιραστούν τις εντυπώσεις, τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους από τις βιωματικές δράσεις του προγράμματος.
Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του, για τα poster και την αφίσα που του δώρισαν , δήλωσε ότι μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος, δίδεται η ευκαιρία να υπάρχει διαρκής επικοινωνία με τους λαούς της Ευρώπης.
Ο ίδιος μάλιστα ζήτησε από τους συμμετέχοντες στο ταξίδι που θα πραγματοποιήσουν στην Πολωνία, να μεταφέρουν την πρόθεση του Δήμου, προκειμένου να υπάρξει μελλοντικά δυνατότητα αδελφοποίησης, με κεντρική πόλη του ιστορικού αυτού κράτους, που αποτελεί έναν από τους πλέον δυναμικά ανερχόμενους τουριστικούς προορισμούς.
Όπως ενημέρωσε η εκπαιδευτικός κ. Βούλα Παγκάλου, η επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε στον Δήμο, έγινε στο πλαίσιο του μαθήματος των Αγγλικών. “Πρόκειται – όπως ανέφερε -για μια δράση συνεργασίας με το Β3 του ίδιου σχολείου και την κ. Άρτεμις Νταγιαντά ,η οποία ήταν και η εμπνευστής του ποιήματος ,το οποίο μεταφράστηκε από τα παιδιά του Δ1 και παρουσιάστηκε σήμερα στον Δήμαρχο, με αφορμή το πρόγραμμα Erasmus, στο οποίο το σχολείο συμμετέχει, σε μια σύμπραξη μικρής κλίμακας ΚΑ21»-SCH “Practical ways consumption for supporting a sustainable environment “ με συνεργάτιδες χώρες την Πολωνία,η οποία είναι και συντονίστρια και την Τουρκία”.
Όπως σημειώσαμε παραπάνω , η συνάντηση των εκπροσώπων του 2ου Δ.Σ, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 10 Μαΐου στην συντονίστρια χώρα Πολωνία με θέμα : “την εξοικονόμηση του νερού”.
Το poster που δωρήθηκε στον Δήμαρχο, φιλοτεχνήθηκε από τους μαθητές των τμημάτων (Β3-Δ1), ενώ η αφίσα που εικονίζει “σταγόνες νερού”, από τα παιδιά και τις εκπαιδευτικούς του Β2 & Β3 .
Συνολικά συμμετέχουν 7 τμήματα ,η Β’ τάξη ,η Δ’ ,Ε1 ,ΣΤ1 ,ο Δ/ντης του Σχολείου κ. Γιώργος Μαμάκης και πέντε εκπαιδευτικοί τμημάτων : Πόπη Σκουληκάρη ,Άρτεμις Νταγιαντά,Αλεξάνδρα Καραγιοβανίδου ,Άννα Παπαδόπουλου ,Αναστασία Γκίκα ,η εκπαιδευτικός του τμήματος ένταξης Ρούλα Ζούδα ,καθώς και η εκπαιδευτικός της Αγγλικής Γλώσσας Παρασκευή Παγκάλου,που είναι και η συντονίστρια του προγράμματος και του σχεδίου δράσης των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων .
Στην παραπάνω συνάντηση συμμετείχε και ο Αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Μαρίνος.
spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
6ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα