Το μέλλον της Ευρώπης βρίσκεται στην περιφερειακή συνοχή και την επένδυση στην νεολαία

brussels1ETP_110216

 

 

 

 

 

 

 

 

Tις βασικές προτεραιότητές της για το 2016 σχετικά με την εφαρμογή της περιόδου προγραμματισμού 2014-2020, καθώς και την τρέχουσα και τη μελλοντική ανάπτυξη της πολιτικής για τη συνοχή, παρουσίασε η Επίτροπος περιφερειακής πολιτικής της ΕΕ, κ. Corina Creţu, στη σημερινή δεύτερη ημέρα της Συνόδου Ολομέλειας της Επιτροπής των Περιφερειών, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, με τη συμμετοχή και του Προέδρου της ΚΕΔΕ και μέλους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, Γιώργου Πατούλη.

 

Σε αυτό το πλαίσιο συζητήθηκαν η απλούστευση της εφαρμογής για την πολιτική συνοχή, το αστικό θεματολόγιο της ΕΕ καθώς και το μέλλον της πολιτική συνοχής μετά το 2020.

 

Από την πλευρά του ο επίτροπος κ.Tibor Navracsics, αρμόδιος για θέματα Παιδείας, Πολιτισμού, Νεολαίας και Αθλητισμού μίλησε για την πολιτική νεολαίας και εκπαίδευσης της ΕΕ.

 

Επιπρόσθετα κατά τη σημερινή μέρα της Συνόδου υιοθετήθηκε σχέδιο γνωμοδότησης σχετικά με το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν και άλλους δείκτες τοπικής ανάπτυξης, που εξετάζει με ποιο τρόπο μπορούν να χρησιμοποιηθούν και άλλοι δείκτες για τη μέτρηση της προόδου προς μια βιώσιμη ανάπτυξη στις πόλεις και τις περιφέρειες της Ε.Ε, αλλά και το σχέδιο για την εφαρμογή του ανανεωμένου πλαισίου ευρωπαϊκής συνεργασίας στον τομέα της νεολαίας.

 

Στο σχέδιο γνωμοδότησης υποστηρίχθηκε ότι χρειάζονται περισσότεροι πόροι και μεγαλύτερη συνεργασία για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων, τη βελτίωση της ένταξης των νέων προσφύγων και την πρόληψη της ριζοσπαστικοποίησης των νέων στην ΕΕ.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τηλ.: 2132147514, 2132147540, Fax: 2103899651, Email : info@kedke.gr, kedkegr@gmail.com

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα