Το δίκτυο ΑΓΡΟΒΟΪΟ ως φορέας ανάπτυξης

Το Σάββατο 18 Ιουνίου διοργανώθηκε από το Δήμο Βοΐου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και τον αστικό μη κερδοσκοπικό φορέα με την επωνυμία «ΑΓΡΟΒΟЇΟ», ημερίδα με τίτλο «Το δίκτυο ΑΓΡΟΒΟЇΟ ως φορέας ανάπτυξης».

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του δημοτικού καταστήματος Νεάπολης από 18:00:22:00. Ο σκοπός της εκδήλωσης ήταν η γνωστοποίηση της έναρξης λειτουργίας του δικτύου «ΑΓΡΟΒΟЇΟ», η παρουσίαση διακεκριμένων συνεργατών του δικτύου από τον επιστημονικό και ακαδημαϊκό χώρο, καθώς και η ανάλυση προτάσεων για το ρόλο του ΑΓΡΟΒΟЇΟΥ στην ανάπτυξη του πρωτογενούς  τομέα σύμφωνα με τις σύγχρονες επιστημονικές τάσεις.

“Ως Δημοτική Αρχή, από την αρχή της θητείας μας καταβάλαμε προσπάθειες για την ίδρυση του φορέα ΑΓΡΟΒΟЇΟ, με τη στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, γιατί διακρίναμε ότι ένας τέτοιος φορέας μπορεί να αποτελέσει κεντρικό και σημαντικό παράγοντα για τον μετασχηματισμό του πρωτογενή τομέα. Με την κατάρτιση και υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου σύγχρονου σχεδίου το ΑΓΡΟΒΟΙΟ στοχεύει να λειτουργήσει ως κινητήρια δύναμη για τη διασφάλιση μιας χωρίς αποκλεισμούς, ανθεκτικής και βιώσιμης αγροτικής ανάπτυξης στην περιοχή του ΒΟЇΟΥ και της Δυτικής Μακεδονίας γενικότερα”, σημείωσε ο Δήμαρχος Βοΐου Χρήστος Ζευκλής.

Και πρόσθεσε: “Το ΑΓΡΟΒΟЇΟ οργανώνοντας και θέτοντας σε εφαρμογή συγκεκριμένες επιστημονικά τεκμηριωμένες προτάσεις σε κλάδους του πρωτογενή τομέα, που δραστηριοποιούνται στη Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με επίκεντρο το Βόιο, σε συνεργασία με τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους, τα Γεωπονικά Πανεπιστήμια και τους επιστήμονες της περιοχής μας, μπορεί να αποτελέσει μοχλό αύξησης της ανταγωνιστικότητας. Με επενδύσεις σε ανθρώπινο κεφάλαιο μέσω της ανάπτυξης ικανοτήτων μπορεί να συμβάλλει στην επίτευξη ενός νέου επιπέδου παραγωγικότητας, εξασφαλίζοντας την παραγωγή και τη διασφάλιση υψηλής ποιότητας προϊόντων, τη διατήρηση της ποικιλομορφίας και την περιβαλλοντικά βιώσιμη διαχείριση των φυσικών πόρων. Αυτοί οι παράγοντες θα επιταχύνουν την οικονομική ανάπτυξη και την πρόοδο όλων των κατοίκων της περιοχής.

Συνεπώς, ο νεοϊδρυθείς οργανισμός ΑΓΡΟΒΟЇΟ προσφέρει νέες απαντήσεις σε πιεστικά προβλήματα του πρωτογενούς τομέα και σκοπός του είναι να προωθήσει την κοινωνική καινοτομία με την ανάπτυξη και εφαρμογή νέων ιδεών μέσω υπηρεσιών και μοντέλων διαχείρισης. Εντός των άμεσων προτεραιοτήτων του ΑΓΡΟΒΟЇΟΥ είναι η κάλυψη κοινωνικών αναγκών και η δημιουργία νέων κοινωνικών σχέσεων ή συνεργασιών, μέσω νέων κανόνων και τρόπων οργάνωσης μεταξύ διαφορετικών παραγόντων, που αλληλεπιδρούν και στοχεύουν στη βελτίωση της ανθρώπινης ευημερίας”.

Καταλήγοντας τόνισε ότι “η Δημοτική Αρχή θα παραμείνει προσηλωμένη στα ζητήματα ανάπτυξης χτίζοντας το μέλλον των ανθρώπων της περιοχής μας πάνω σε σύγχρονες και στέρεες βάσεις”.

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα