Το ΔΕΠΑΝ στην 84η ΔΕΘ

Το Δίκτυο Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη (Δ.Ε.Π.ΑΝ), συμμετείχε στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) στις 7-11 Σεπτεμβρίου 2019.

Το Δ.Ε.Π.ΑΝ, στο περίπτερο 15, παρουσία του Προέδρου του κ. Χριστόδουλου Μαμσάκου (Δήμαρχος Δράμας),  ενημέρωσε τους πολίτες, τους φορείς και πλήθος κόσμου από τον αυτοδιοικητικό τομέα, για τις δράσεις του, το όραμα του και την αποστολή του, για την στήριξη και ενίσχυση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Εποικοδομητική ήταν η συζήτηση με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο, σηματοδοτώντας τη δυναμική παρουσία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην 84η ΔΕΘ.

Το σταντ της Δ.Ε.Π.ΑΝ αποτέλεσε σημείο συνάντησης και συζητήσεων για την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων για μια πιο Βιώσιμη Ανάπτυξη. Πολίτες όλων των ηλικιών, γυναίκες και άνδρες, φορείς και αυτοδιοικητικοί, πέρασαν, ενημερώθηκαν και ανέπτυξαν τις απόψεις τους σχετικά με ζητήματα που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και κατά συνέπεια την τοπική ανάπτυξη.

 

Δήμαρχοι, πρόσωπα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Ά και ΄Β βαθμού, στελέχη της Κυβέρνησης, μέλη των ελληνικών και ξένων Επιμελητηρίων, Πανεπιστημιακοί, συζήτησαν και εξέφρασαν τη στήριξή τους, για την επιδίωξη της ΔΕΠΑΝ που είναι η θεμελίωση της «Ανάπτυξης» πάνω στην ανάγκη των ατόμων αλλά και των ανθρώπινων κοινωνιών για οικονομική και κοινωνική βελτίωση, πρόοδο και αναβάθμιση με όρους που να εξασφαλίζουν τη βραχυπρόθεσμη, μεσοπρόθεσμη και κυρίως μακροπρόθεσμη ευημερία.

Η ΔΕΘ συνεχίζει την παράδοση της σύνδεσής της με την επιχειρηματικότητα και την εξωστρέφεια, ενώ ταυτόχρονα, αποτελεί μία γιορτή καινοτομίας και πολιτισμού, με διεθνή ακτινοβολία. Με γνώμονα την ανάπτυξη και την εξωστρέφεια των τοπικών οικονομιών, στόχος της είναι η ανάδειξη της τοπικής παραγωγής, η αξιοποίηση των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων περιοχών και η ανάπτυξη της τοπικής επιχειρηματικότητας.

Το ΔΕΠΑΝ ευχαριστεί τη Διοίκηση της ΔΕΘ για την υποστήριξη της παρουσίας του σ αυτήν την μεγάλη γιορτή επιχειρηματικότητας, καινοτομίας και εξωστρέφειας.

 

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα