Το ΔΕΠΑΝ παρέδωσε για χρήση έναν υπερσύγχρονο Παιδικό Σταθμό

Έναν υπερσύγχρονο Παιδικό Σταθμό στο Δ.Δ. Σταυρού παρέδωσε πρόσφατα για χρήση το Δίκτυο Πόλεων ΔΕΠΑΝ. Τα εγκαίνια του νέου Παιδικού Σταθμού του Δήμου Βόλης πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου, παρουσία πλήθους κόσμου και εκπροσώπων φορέων, από τον υπουργό Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιο και τον Δήμαρχο Βόλβη Διαμαντή Λιάμα.

Τον Αγιασμό τέλεσε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητρόπολης Ιερισσού, Αρδαμερίου και Αγίου Όρους Αρχιμανδρίτης Δωρόθεος.

Το Δίκτυο Πόλεων ΔΕΠΑΝ ήταν η Αναθέτουσα Αρχή που έκανε τον διαγωνισμό, Φορέας Υλοποίησης για την επίβλεψη του έργου, Διευθύνουσα Υπηρεσία και Προϊσταμένη Αρχή.

«Κοιτώ αυτόν τον όμορφο περιβάλλοντα χώρο και την όμορφη δομή που θα υποδέχεται κάθε χρόνο παιδιά», σημείωσε στο χαιρετισμό του ο κ. Λιβάνιος και συμπλήρωσει: «συμβάλει στο μεγάλο στοίχημα για τα επόμενα χρόνια που είναι η αντιμετώπιση του δημογραφικού».

Ο νέος Παιδικός Σταθμός Σταυρού, έργο αρχικού προϋπολογισμού 435.000 ευρώ, που χρηματοδοτήθηκε από προγράμματα του υπουργείου Εσωτερικών «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» και ιδίους πόρους του Δήμου Βόλβης, είναι δυναμικότητας 60 παιδιών με όλους τους απαιτούμενους χώρους (κουζίνα, αίθουσες δραστηριοτήτων και γευμάτων, χώροι ανάπαυσης κ.ά.).

Στις 5 Οκτωβρίου 2021 υπεγράφη η προγραμματική σύμβαση του Δήμου Βόλβης και του ΔΕΠΑΝ για την ανέγερσή του παιδικού σταθμού στο Δ.Δ. Σταυρού.

Στις 2 Δεκεμβρίου 2022 υπεγράφη η σύμβαση μεταξύ του Δήμου Βόλβης, του ΔΕΠΑΝ και του αναδόχου και ξεκίνησε η κατασκευή του.

Το έργο ολοκληρώθηκε στις 30 Απριλίου 2024.

Στις 6 Σεπτεμβρίου 2024 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Παιδικού Σταθμού.

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα