Το 6ο Φεστιβάλ Δελφών «Το λάλον Ύδωρ» πέρασε στην ιστορία

Το 6ο Φεστιβάλ Δελφών «Το λάλον Ύδωρ» ολοκληρώθηκε γνωρίζοντας τεράστια επιτυχία, η οποία αποτυπώθηκε από τη μεγαλύτερη ανταπόκριση κόσμου στην έως σήμερα πορεία του.
Το «Λάλον Ύδωρ» έχει την μοναδικότητα και την ιδιαιτερότητα να απλώνεται σε έναν ολόκληρο νομό – τη Φωκίδα – και το πλαίσιο αυτής της φιλοσοφίας φέτος το πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιελάμβανε οκτώ σπουδαίες συναυλίες σε επτά διαφορετικούς τόπους.
Από τις πιο ιδιαίτερες φεστιβαλικές στιγμές, που άφησαν έντονο το αποτύπωμά τους στο «6ο Λάλον Ύδωρ», υπήρξε η συναυλία της Φιλαρμόνια Ορχήστρας Αθηνών στους Δελφούς με έργα Μότσαρτ και Σκαλκώτα, η συναυλία της Σαβίνας Γιαννάτου στο Γαλαξίδι και η έκπληξη του εξαιρετικού μουσικού σχήματος με το Γιάννη Διονυσίου στο ορεινό Κροκύλειο της Δωρίδας.
Επίσης, τα δημοφιλέστερα δρώμενα, οι μεγάλες συναυλίες του Γιάννη Κότσιρα στην Ιτέα, του Κώστα Μακεδόνα στην Άμφισσα, της Ελένης Βιτάλη στο Λιδωρίκι και των Στέλλα Κονιτοπούλου και Βασιλικής Καρακώστα στην Ερατεινή, πρόσφεραν δυνατές μουσικές εμπειρίες στους χιλιάδες θεατές που τα παρακολούθησαν.
Από το πρόγραμμα και τα όσα έλαβαν χώρα το καλοκαίρι του 2024 στο πλαίσιο αυτού, ιδιαίτερη αναφορά θα πρέπει να γίνει στην παρουσία του Μουσικού Σχολείου Άμφισσας, το οποίο έκανε φέτος την παρθενική του εμφάνιση στο Φεστιβάλ, κερδίζοντας το θερμότερο χειροκρότημα του ακροατηρίου, στην ασφυκτικά γεμάτη παραδοσιακή συνοικία της Χάρμαινας στην Άμφισσα.
Το «Δίκτυο Δελφών», ως ο φορέας που υλοποιεί το σχέδιο δράσης των εταίρων του, του Δήμου Δελφών, του Δήμου Δωρίδος και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, φροντίζει κάθε χρόνο μέσω του εν λόγω Φεστιβάλ να προσφέρει στη Φωκίδα, αλλά και στους επισκέπτες αυτής, ποιοτικά πολιτιστικά δρώμενα, τα οποία προσθέτουν αξία στον τόπο μας, ενισχύοντας ταυτόχρονα-εμμέσως και την τοπική οικονομία.
Η κατά κοινή ομολογία επιτυχημένη φετινή διοργάνωση διατηρεί τον πήχη ψηλά, αλλά και την ευθύνη του συνόλου των συντελεστών του μεγάλη, ώστε το επόμενο «Λάλον Ύδωρ», ο σχεδιασμός του οποίο θα ξεκινήσει το προσεχές διάστημα, να είναι ακόμα καλύτερο και με περισσότερες πολιτιστικές προτάσεις.
Το «6ο Λάλον Ύδωρ» πέρασε στην ιστορία! Ο Δήμος Δελφών ευχαριστεί όλους όσοι εργάστηκαν για την πραγματοποίησή του, καθώς και τους χιλιάδες θεατές οι οποίοι αγκάλιασαν με θέρμη το σύνολο των εκδηλώσεων.
spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα