Παραδόθηκαν για χρήση 6 κτίρια του αγροκτήματος Προμαχώνα

Την Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017 στο Δασαρχείο Σιδηροκάστρου ολοκληρώθηκε η διαδικασία παράδοσης κατά χρήση των 6 κτιρίων που βρίσκονται στη θέση ΤΡΕΙΣ ΒΡΥΣΕΣ του αγροκτήματος Προμαχώνα, στον Δήμο Σιντικής.
Έπειτα από εισήγηση του Δημάρχου Σιντικής το Δημοτικό Συμβούλιο με τις υπ’ αριθ. 58/2015 και 37/2017 αποφάσεις του αιτήθηκε από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας την παραχώρηση κατά χρήση και για 20 χρόνια των 6 κτιρίων. Η απάντηση ήρθε στις 19-04-2017 με την αριθ. Πρωτ. 155205/804 Απόφαση του Αν. Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας σύμφωνα με την οποία έκανε δεκτό το αίτημα του Δημοτικού Συμβουλίου Σιντικής και αποφάσισε την παραχώρηση της χρήσης τους στον Δήμο.
Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εντάσσεται στον γενικότερο σχεδιασμό της δημοτικής αρχής για την ανάδειξη και αναβάθμιση της περιοχής, ενώ ο σκοπός της χρήσης τους είναι αμιγώς κοινωφελής και περιλαμβάνει: 1) Την αποκατάσταση και διαφύλαξη των κτιριακών υποδομών, 2) την παροχή υπηρεσιών αναψυχής και ενημέρωσης στους επισκέπτες και τους κυνηγούς και 3) την παροχή πληροφοριών στους επισκέπτες των ανεμογεννητριών που είναι εγκατεστημένες δίπλα.

Περισσότερα

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα