Την Δήμαρχο Μερόπη Υδραίου, επισκέφτηκεο Πρωθυπουργός της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας Ερζεγοβίνης Radovan Viskovic

Την Δήμαρχο Κεντρικής  Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου,  επισκέφτηκε στο Ιστορικό Δημαρχείο,  ο Πρωθυπουργός της Σερβικής Δημοκρατίας  της Βοσνίας Ερζεγοβίνης Radovan Viskovic, συνοδευόμενος από την επικεφαλής της  αντιπροσωπίας της Σερβικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα Jelena Jovanovic.

Στη συνάντηση, η οποία είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα, η Δήμαρχος αφού ευχαρίστησε τον κ. Viskovic για την επίσκεψη του, ανέφερε τα έξης: «Η Κέρκυρα ήταν ανέκαθεν πολυπολιτισμική, ανεπηρέαστη από την Τουρκική επιρροή, πατρίδα του Ιωάννη Καποδίστρια, που υπήρξε λαμπρό παράδειγμα για όσους ασχολούνται με τον δημόσιο λόγο, λειτούργησε ως ο άμεσος σύνδεσμος της Ελλάδας με την Δύση. Μετέφερε τις ιδέες της και βοήθησε στη συγκρότηση του νέου Ελληνικού κράτους ».

Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός  αναφέρθηκε στους ιστορικούς δεσμούς της Σερβίας με το νησί μας:  «Έχουν περάσει 100  και πλέον χρόνια » είπε,  «από τότε που Σέρβοι στρατιώτες βρήκαν καταφύγιο στην Κέρκυρα.  Το νησί σας   βοήθησε στην ανασυγκρότηση του στρατού μας και τη δημιουργία της Σερβικής κυβέρνησης. Οι σχέσεις μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένες , πρέπει ωστόσο να τις καλλιεργούμε και να τις αναπροσαρμόζουμε στις ανάγκες των καιρών»

Η κ. Υδραίου ανέφερε επίσης ότι : «Κάθε χρόνο στην Κέρκυρα οργανώνονται εκδηλώσεις μνήμης που βοηθούν στη αναθέρμανση των σχέσεων μεταξύ της Κέρκυρας και της Σερβίας , αλλά εργαζόμαστε ταυτόχρονα πάνω  και σε ένα πλέγμα συνεργασίας με άξονα την οικονομία, την πολιτική και τον πολιτισμό στο πλαίσιο της συνεργασίας με τα αρμόδια υπουργεία. Προσωπικά έχω επισκεφτεί το Βελιγράδι στη βάση εκπαιδευτικών προγραμμάτων με σχολεία  και ωδεία της Κέρκυρας, που στόχο είχαν την επικαιροποίηση και τη μεταλαμπάδευση της κοινής μας ιστορίας στις νεότερες γενιές».

« Έχω ξαναέρθει στην Κέρκυρα αλλά αρκετά νεότερος», είπε ο Σέρβος Πρωθυπουργός   «Όταν γυρίσω θα κάνω πρόταση για την αύξηση των Σέρβων επισκεπτών στην Κέρκυρα και θα προσπαθήσω σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας η επίσκεψη των μαθητών να λάβει υποχρεωτικό χαρακτήρα»

Να σημειώσουμε  ότι ο κ.  Viskovic   απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση προς τη Δήμαρχο, εκ μέρους της Κυβέρνησης, να επισκεφτεί τη  Μπάνια Λούκα.

Στην συνάντηση  παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ  Δημήτρης Μεταλληνός,  η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Χρυσούλα  Τόμπρου,  και ο Προέδρους του  κερκυραϊκού  συνδέσμου  ελληνοσερβικής φιλίας Ζέλικο Πόποβιτς.

 

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα