Τη θλίψη του για τον τρίτο κατά σειρά θάνατο στη Μόρια, εκφράζει ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης

Γ. Πατούλης: Είναι θλιβερό να χάνονται ανθρώπινες ζωές λόγω των   άσχημων συνθηκών διαβίωσης και της έλλειψης ολοκληρωμένης πολιτικής στη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος 

Τη θλίψη και την οδύνη του σχετικά με τον τρίτο κατά σειρά θάνατο, ενός νέου ανθρώπου στη Μόρια, διατυπώνει ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

Σε δηλώσεις του με αφορμή το τραγικό γεγονός ο Γ. Πατούλης επισημαίνει ότι «είναι  θλιβερό να χάνονται ανθρώπινες ζωές λόγω των  άσχημων συνθηκών διαβίωσης και της απουσία συγκροτημένου σχεδίου για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος».

Η Κυβέρνηση και ο αρμόδιος Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλας οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Αντί να αποδίδουν ευθύνες στους Δημάρχους και στις τοπικές κοινωνίες θα πρέπει να εφαρμόσουν, επιτέλους, μία ολοκληρωμένη πολιτική στη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος, σημειώνει ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

Στη συνέχεια προσθέτει πως «οι τρείς πρόσφατοι θάνατοι συνανθρώπων μας δεν αφήνουν το παραμικρό περιθώριο εφησυχασμού. Είναι επιβεβλημένη η ανάγκη η Κυβέρνηση να ξεκινήσει άμεσα μια συζήτηση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, προκειμένου να μην έρθουμε στο μέλλον αντιμέτωποι με ανάλογα τραγικά γεγονότα».

Ο Γ. Πατούλης αναφέρεται τέλος στην ανάγκη εξασφάλισης διαβίωσης των προσφύγων σε αξιοπρεπείς χώρους και κάτω από ασφαλείς συνθήκες.

«Οι ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης σε ασφαλείς χώρους είναι αναγκαία προϋπόθεση. Αν η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι Υπουργοί δεν είναι σε θέση να το πράξουν ας το παραδεχθούν δημόσια. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση Πρώτου Βαθμού, όπως έχει αποδείξει έμπρακτα και στο παρελθόν, μπορεί να αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση αυτή».

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ  Τηλ.: 2132147514, 2132147540, Fax: 2103899651, E-mail : info@kedke.gr, kedkegr@gmail.com

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα