ΘΕΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΤ. ΚΑΝΝΉ ΜΕ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΡΟΥΖΙΕΡΟΠΛΟΙΩΝ

Σταθερό προορισμό για την κρουαζιέρα αποτελεί το λιμάνι του Κατακόλου, σύμφωνα με τα στελέχη των εταιρειών που επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Πύργου κ. Στάθης Καννής, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Κώστα Νικολούτσο , τον Αντιπρόεδρο του Δ.Λ.Τ. και Εντεταλμένο Σύμβουλο για τον Τουρισμό, κ. Αλέκο Γαλανόπουλο.
Αυτό τονίστηκε κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχωρήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (15/03/24) στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου, όπου έγινε αναφορά στα αποτελέσματα των συζητήσεων που είχαν στον Πειραιά, με κύριο στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας των εμπλεκόμενων φορέων με το λιμάνι και των εταιρειών με απώτερο σκοπό την αύξηση των αφίξεων στο Κατάκολο.
Από την πλευρά του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου έγινε αναφορά και στο θέμα του κτιρίου που στεγάζεται το Λιμεναρχείο όπου τονίστηκε πως η μεταφορά του στη δικαιοδοσία του Υπουργείου Ναυτιλίας θα δώσει την δυνατότητα για την χρηματοδότηση των παρεμβάσεων που απαιτούνται για να καταστεί λειτουργικό.
Ο Δήμαρχος Πύργου κ. Στάθης Καννής επεσήμανε πως κύριος στόχος της επίσκεψης αυτής στην έδρα των εταιρειών με τα κρουαζιερόπλοια που προσεγγίζουν στο Κατάκολο ήταν η ενίσχυση της συνεργασίας μαζί τους με απώτερο σκοπό την αύξηση των αφίξεων στο λιμάνι.
Γεγονός που θα έχει ως άμεση συνέπεια, όπως είπε ο Δήμαρχος Πύργου, την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας. Αναφέρθηκε επίσης στο σημαντικό ρόλο των επισκεπτών μέσω της κρουαζιέρας και των πληρωμάτων των πλοίων στην διαφήμιση της περιοχής σε ολόκληρο τον κόσμο.
Επίσης τόνισε πως διαβεβαίωσαν τα στελέχη των εταιρειών με τις οποίες συναντήθηκαν ότι ως Δήμος θα κάνουν ότι είναι δυνατόν προκειμένου το λιμάνι να είναι ασφαλές καθώς και να είναι σε θέση να παρέχει όλες εκείνες τις διευκολύνσεις που απαιτούνται προκειμένου ο αριθμός των κρουαζιερόπλοιων χρόνο με το χρόνο να αυξάνεται συνεχώς.
Ο Πρόεδρος Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου κ Κώστας Νικολούτσος αναφέρθηκε στις θετικές εξελίξεις που υπάρχουν σε σχέση με την έναρξη των εργασιών στη χερσαία ζώνη του λιμανιού καθώς και στην αναγκαιότητα να γίνουν σοβαρές παρεμβάσεις στο Κατάκολο προκειμένου να καταστεί ελκυστικό ως προορισμός για τις οι εταιρείες ώστε να το εντάξουν στο πρόγραμμα των περιηγήσεών τους στη Μεσόγειο.
Επίσης στο σχεδιασμό που υπάρχει για την κατασκευή μίας διπλής προβλήτας προκειμένου να έχουν την δυνατότητα του ελλιμενισμού και πολύ μεγάλα καράβια.
Ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και Εντεταλμένος Σύμβουλος για τον Τουρισμό κ. Αλέκος Γαλανόπουλος έκανε αναφορά στην διαβεβαίωση που δόθηκε από πλευράς των εταιρειών για την συνέχιση της προσέγγισης των κρουαζιερόπλοιων στο Κατάκολο, χαρακτηρίζοντας το μάλιστα ως «σταθερό προορισμό» για την κρουαζιέρα.
Επίσης αναφέρθηκε στη δυνατότητα στο να υλοποιήσουν ορισμένες από τις προτάσεις που κατατέθηκαν στο τραπέζι των συζητήσεων που μεταξύ άλλων περιελάμβαναν και τη τοποθέτηση wifi.
spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα