Το 2ο Πανηλειακό Αντάμωμα Ομογενών στην Αμαλιάδα

Συνέντευξη τύπου για την διοργάνωση από τον Δήμο Ήλιδας του «2ου Πανηλειακού Ανταμώματος Ομογενών» το μεσημέρι της Τετάρτης 26-07-2017 παραχώρησε  ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος.
Όπως ανέφερε ο κ. Χριστοδουλόπουλος: «Ο Δήμος Ήλιδας έχει την τιμή και τη χαρά να σας προσκαλέσει για ακόμα μία χρονιά –τη δεύτερη συνεχόμενη– στο «2ο Πανηλειακό Αντάμωμα Ομογενών», που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο 29 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ, στον κήπο της ιστορικής οικείας Τατάνη στην Αμαλιάδα.
Το αντάμωμα γίνεται σε συνεργασία με την Πανηλειακή Ομοσπονδία Ομογενών Αμερικής – Καναδά και ευελπιστούμε να έχει πολύ μεγαλύτερη συμμετοχή απόδημων Ηλείων σε σχέση με την πρώτη εκδήλωση του περσινού καλοκαιριού, όπου η προσέλευση ομογενών από κάθε σημείο του πλανήτη ήταν ανέλπιστα μεγάλη.
Οφείλω να σας πω ότι το 1ο Αντάμωμα του 2016 άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις, με αποτέλεσμα για φέτος οι προσδοκίες όλων να είναι ακόμα μεγαλύτερες. Εμείς , ως Δήμος, επιδιώκουμε να θεσμοθετήσουμε το αντάμωμα και να το αναβαθμίσουμε στη συνείδηση των απόδημων κυρίως Ηλείων. Αυτοί είναι, που θα πρέπει να έχουν ως σημείο συνάντησης των θερινών τους διακοπών το Τατάνειο και το ετήσιο αντάμωμά τους.
Εμείς , ως Δήμος Ήλιδας! από την πλευρά μας, προσπαθούμε στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας , να αναβαθμίζουμε το καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης, προκειμένου να κρατήσει τον παραδοσιακό του χαρακτήρα και να θυμίζει σε όλους , τους λόγους που οδήγησαν τόσα εκατομμύρια Ελλήνων στην ξενητεια .
Στο φετινό πρόγραμμα, που έχει καταρτιστεί από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας Γιώργο Βούκανο, οι επισκέπτες Ηλείοι ομογενείς θα έχουν την χαρά να απολαύσουν την Φιλαρμονική των Λεχαινών «Ορφεύς», σε κομμάτια μεγάλων Ελλήνων συνθετών όπως ο Μάνος Χατζηδάκης και ο Μίκης Θεοδωράκης, αλλά και τραγούδια της ξενιτιάς υπό τον μαέστρο Ευρυσθένη Χατζηγιάννη. Μαζί τους, θα συμπράξουν , στο βιολί η Αλεξάνδρα Συλαϊδή και στην ερμηνεία η Στεφανία Συλαϊδή.
Επίσης, από την Θεατρική Ομάδα Ήλιδας «ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ», θα πραγματοποιηθεί μια αφηγηματική αναδρομή με ζωντανές εικόνες από την μετανάστευση των Ελλήνων, σε σκηνοθεσία Χάρη Κότσιφα. Τα μέλη της ομάδας θα παρουσιάσουν όλες τις μεταναστευτικές περιόδους από τον 16 αιώνα έως και τις μέρες μας.
Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε σε όλους , ότι ο χώρος του Τατανείου όπου γίνεται κάθε χρόνο η εκδήλωση, δεν αποτελεί τυχαία επιλογή, αφού πρόκειται για την ιστορική οικεία της οικογενείας του Πέτρου Τατάνη, του πρώτου εκδότη και ιδρυτή της μεγαλύτερης Ομογενειακής εφημερίδας της Νέας Υόρκης, του «Εθνικού Κήρυκα».
Δεν θα πρέπει να λησμονήσουμε την συνδρομή στην όλη διοργάνωση, εκτός των προαναφερομένων συλλόγων και του Κοινωφελούς Σωματείου για την προαγωγή του Πολιτισμού και του Τουρισμού στον Δήμο Ήλιδας, του σωματείου «Πύρρων ο Ηλείος».
Και πάλι για ακόμα μία φορά να καλέσω όλους τους απόδημους Ηλείους από κάθε μέρος του πλανήτη, που βρίσκονται αυτές τις ημέρες στη χώρα μας, να συμμετέχουν το ερχόμενο Σάββατο στις 9 το βράδυ, στο 2ο Πανηλειακό Αντάμωμα Ομογενών» που θα πραγματοποιηθεί στον κήπο του Τατάνειου στην Αμαλιάδα.

 

Περισσότερα

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα