Ταλιμπάν του λαϊκισμού ο Π. Σκουρλέτης

Ξεπερνά το θεσμικό του ρόλο η εμμονή και εμπάθεια του Υπουργού Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη προς το πρόσωπο του Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος Γ. Πατούλη.

Σε μια περίοδο που η συναίνεση και η συνεργασία αποτελούν μονόδρομο για να ξεπεράσει η Πατρίδα μας την κρίση, ο κ. Σκουρλέτης επιλέγει για μια ακόμη φορά τη σύγκρουση.

Η τοποθέτηση του κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή επερώτησης 14 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο χώρο της Αυτοδιοίκησης, αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι ο κ. Σκουρλέτης δεν αντέχει το δημοκρατικό διάλογο κι ενοχλείται έντονα από τις πρωτοβουλίες του Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε. Γι αυτό και τον στοχοποιεί.

Η αντιδημοκρατική του αντίληψη αποδεικνύεται από το γεγονός ότι περισσότερο τον ενοχλούν οι Δήμαρχοι που διαφωνούν με τις απόψεις του, ή τα κινητά τηλέφωνα που καταγράφουν τον όποιο διάλογο του με τους αιρετούς του θεσμού. Κι όχι το γεγονός ότι με κάθε ευκαιρία χρησιμοποιεί υβριστικούς χαρακτηρισμούς σε βάρος τους. Από «αφελείς» και «βλαχοδήμαρχους», ως «πασάδες στα Γιάννινα» και «Ταλιμπάν».

Η χθεσινή κοινοβουλευτική παρουσία του κ. Σκουρλέτη και τα όσα είπε για τα ζητήματα που του τέθηκαν , προσβάλλουν την αλήθεια και την Αυτοδιοίκηση.

Ο κ. Σκουρλέτης είπε πολλά ψέματα.

  • Είπε ψέματα για το ζήτημα των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Κράτους προς την Αυτοδιοίκηση , της περιόδου 2010-2016.
  • Είπε ψέματα ότι το 2017 δεν έγινε και νέα περικοπή πόρων στους δήμους, μέσω του προϋπολογισμού.
  • Είπε ψέματα όταν ισχυρίστηκε πως για το μπάχαλο με τους συμβασιούχους ευθύνονται οι Δήμαρχοι της Νέας Δημοκρατίας , ενώ γνωρίζει ότι το πρόβλημα το δημιούργησαν οι νομοτεχνικά εσφαλμένες επιλογές της Κυβέρνησης.
  • Είπε ψέματα όταν ισχυρίστηκε ότι θα δοθούν 2,2 δις ευρώ απο το ΕΣΠΑ για τους Δήμους.
  • Ενώ για μια ακόμη φορά, προσέβαλε τους Δημάρχους, χαρακτηρίζοντας τους Ταλιμπάν της Νέας Δημοκρατίας.

Προφανώς ο κ. Σκουρλέτης , ως Ταλιμπάν του λαϊκισμού, κρίνει εξ ‘ ιδίων τα αλλότρια.

 

Δεν έδωσε καμία καθαρή απάντηση στα ζητήματα που του τέθηκαν. Για τα οικονομικά της Αυτοδιοίκησης. Την κυβερνησιμότητα των Δήμων αν εφαρμοστεί η απλή αναλογική. Τα δικαιώματα των εργαζομένων στους ΟΤΑ. Το χρονοδιάγραμμα του διαλόγου για την αλλαγή του Καλλικράτη.

Αρνείται να παρουσιάσει συνολικά τις επίσημες θέσεις του Υπουργείου που προΐσταται, όσον αφορά το περιεχόμενο της αλλαγής του Καλλικράτη. Και δεν τολμά να συζητήσει δημόσια με την Κ.Ε.Δ.Ε. για το ζήτημα αυτό, παίζοντας «κρυφτούλι» κι επιλέγοντας τη μέθοδο των διαρροών στον Τύπο ή των ομιλιών σε στενά κομματικό ακροατήριο.

Ο κ. Σκουρλέτης προσπάθησε να ξεφύγει από την ουσία της χθεσινής συζήτησης στη Βουλή που ήταν η μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης και αυτοδιοίκησης , καταφεύγοντας σε κουτοπονηριές. Γιατί κουτοπονηριές ήταν οι αναφορές του στην πιθανή υποψηφιότητα του Γ. Πατούλη είτε στο Δήμο Αθηναίων, είτε στην Περιφέρεια Αττικής στις προσεχείς εκλογές. Προφανώς ξεχνά ότι οι εκλογές αυτές αργούν. Το 2019 είναι ακόμη πολύ μακριά.

Αντίθετα, είναι πολύ κοντά η μέρα που ο κ. Σκουρλέτης θα αποχωρήσει και από το Υπουργείο Εσωτερικών , χωρίς να αφήσει πίσω του κανένα έργο.

Γι αυτό όσο είναι καιρός, ας αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του και να συμπεριφερθεί με σεβασμό στη θεσμική του ιδιότητα, ως Υπουργός Εσωτερικών όλης της Ελλάδος, κι όχι ως εκφραστής μιας συνιστώσας του κόμματος του.

 

Η Κ.Ε.Δ.Ε. για μια ακόμη φορά τον καλεί σε διάλογο ουσίας για την αλλαγή του Καλλικράτη.

 

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τηλ.: 2132147514, 2132147540, Fax: 2103899651, Email : info@kedke.gr, kedkegr@gmail.com

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα