Τα συναρμόδια Υπουργεία να προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες για την ομαλή ένταξη των δικαιούχων στο πρόγραμμα «Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης» Πρόεδρος ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης: Απαράδεκτο να φορτώνουν στην Αυτοδιοίκηση αρμοδιότητες χωρίς πόρους και χωρίς να έχει προηγηθεί σωστός σχεδιασμός από τη κεντρική διοίκηση

Οι τεχνικές δυσκολίες που διαπιστώθηκαν αρχικά στο πληροφορικό σύστημα εγγραφής για τη λήψη του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης του υπουργείου Εργασίας, είχαν ως αποτέλεσμα τις τελευταίες ημέρες την ταλαιπωρία των πολιτών και ταυτόχρονα την ανάδειξη ενός σημαντικού προβλήματος που σχετίζεται με την έλλειψη σωστού κυβερνητικού σχεδιασμού.

 

Παρά τις εκκλήσεις των δημάρχων να υπάρξει αναστολή στη διαδικασία και να περιοριστούν οι γραφειοκρατικές απαιτήσεις, τα συναρμόδια Υπουργεία εξακολουθούν να μην λαμβάνουν τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να εξομαλυνθεί η κατάσταση. Αν και αποκαθίσταται σταδιακά η λειτουργία του συστήματος, οι δυσκολίες στην υποβολή των αιτήσεων παραμένουν.

 

Με αφορμή τα προβλήματα που διαπιστώνονται ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης καλεί τα συναρμόδια Υπουργεία να προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες για την εξάλειψή τους.

 

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ υπογραμμίζει ότι είναι «απαράδεκτο να φορτώνουν στην Αυτοδιοίκηση αρμοδιότητες χωρίς πόρους και χωρίς να έχει προηγηθεί σωστός σχεδιασμός από τη κεντρική διοίκηση».

 

«Η κυβέρνηση, ακολουθώντας πολύπλοκες ενέργειες, οι οποίες δεν είναι εύκολα κατανοητές για τους χιλιάδες ενδιαφερόμενους, εξαίρεσε τα ΚΕΠ από τον κύριο όγκο της διαδικασίας με συνέπεια να επιφορτιστούν με περισσότερη δουλειά οι κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων. Χωρίς να έχει δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος προετοιμασίας για να δεχθεί το ηλεκτρονικό σύστημα εγγραφών ένα τόσο μεγάλο κύμα ενδιαφερομένων, οι συνέπειες ήταν αναμενόμενες. Το ηλεκτρονικό σύστημα κατέρρευσε, οι πολίτες ταλαιπωρούνται και οι κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων μας  καταβάλλουν προσπάθειες για να εξυπηρετήσουν τους ενδιαφερόμενους που έχουν περιέλθει στη δίνη γραφειοκρατικών διαδικασιών».

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος τάσσεται στο πλευρό των δήμων που αντιμετωπίζουν πρόβλημα και ζητεί από τα συναρμόδια Υπουργεία να αποδεχθούν ότι έχει γίνει λάθος σχεδιασμός και να προβούν σε όλες τις απαιτούμενες διορθωτικές ενέργειες.

 

Όπως έχει ήδη ζητήσει και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, είναι αναγκαίο τα υπουργεία  Εργασίας και Διοικητικής Ανασυγκρότησης να λάβουν απόφαση για να παραταθεί η προθεσμία κατάθεσης των αιτήσεων, χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο η καταβολή του εισοδήματος του Φεβρουαρίου και να γίνεται αποδεκτή από τα ΚΕΠ η άδεια παραμονής για τους μετανάστες, μόνο με την επίδειξή της.

 

 

 

 

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 Τηλ.: 2132147514, 2132147540, Fax: 2103899651, E-mail : info@kedke.gr, kedkegr@gmail.com

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα