Σύσκεψη για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην πόλη της Αρχαίας Ολυμπίας

Την Παρασκευή 27-4-2018 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Υπουργείο Πολιτισμού – Αθλητισμού (ΥΠΠΟΑ) μεταξύ της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών, Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας (Αντιδήμαρχος κος ΜΑΡΟΥΝΤΑΣ Νικόλαος, Προϊσταμένη Δ/νσης κα ΒΕΛΙΣΣΑΡΗ Ελένη Πολιτικός Μηχανικός και ο κος ΜΠΕΛΤΣΟΣ Αθανάσιος Τοπογράφος Μηχανικός) με την αρμόδια Δ/νση Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων παρουσία και των εκπροσώπων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας (Προϊσταμένη κα ΚΟΛΛΙΑ Ερωφίλη Ίριδα και Αρχαιολόγο κα Λεβεντούρη Ρούλα).

Αφορμή ήταν οι επερχόμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της πόλης της Αρχαίας Ολυμπίας και η εισήγηση του σχετικού θέματος στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

Επιπλέον λήφθηκε και η θετική γνωμοδότηση της προμελέτης διαμόρφωσης της τουριστικής διαδρομής από την γέφυρα του Κλαδέου ποταμού ως το ιερό Δ. Χαμύνης στα όρια του αρχαιολογικού χώρου, διευκρινίστηκαν οι προτεινόμενες παρεμβάσεις στην εν λόγω διαδρομή καθώς επίσης συζητήθηκαν και λοιπές λεπτομέρειες που αφορούν την υπο διαμόρφωση είσοδο της πόλης Αρχαίας Ολυμπίας και ανακατασκευής των πεζοδρομίων – αντικατάστασης φωτιστικών σωμάτων κ.λ.π.

Εκ μέρους του Υπουργείου διαπιστώθηκε θετικό κλίμα για τις ενέργειες των υπηρεσιών του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και της συνεργασίας με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας και ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας δεσμεύτηκε να τις ολοκληρώσει έτσι ώστε να υλοποιηθούν επιτυχώς οι δράσεις / έργα που είναι ενταγμένα στην ΟΧΕ Δυτικής Ελλάδος έχοντας την συνδρομή του Υπουργείου.

 

Πηγή: Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα